reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
Mała -mrożonego frosty chyba. pakowanego póżniowo.
RZadko kupuje świeże ryby, bo jakoś nie umiem i średnio lubie je targać i w ogóle mnie jakoś od nich cos odpycha. Ale to moje dziwactwo. Ze dwa razy robiłam ze świeżego, takiego kupowanego podzielonego na dzwonka. Ale takie swieżę ryby tylko w jednym sklepei kupuję.

ja nie Magdusiek, ale z doswiadczenia powiem (bo u mnie mrozone ryby ida w ilosciach wojskowych), ze kazda rybka musi byc nie dosc, ze rozmrozona, to jeszcze b. porzadnie odsaczona, poniewaz ta woda ktora sie wydziela psuje smak potraw... po prostu wszystko zalatuje ryba... ;-)

akurat losos jest stosunkowo malo smrodliwy, ale i tak troche oddaje...

A to niespodzianka, bo ja NIe ROZMRAŻAM, bo własnie ten łosoś pakowany próżniowo nie ma w sobie wody. Jest drogi, droższy niż inne, ale dużo lepszy.

reklama
Przepis na świateczna szynke z sosem chrzanowym:

Sos: chrzan+ majonez+ jogurt ( lub smietana) wymieszać + utarte żołtka gotowane. Białko posiekać drobniutko i dołożyc do sosu. Dodać groszek konserwowy i gotowe.

Duże okrągłe plastry szynki napełnić łyżką sosu . uformować
sakiewkę i zwiazać szczypiorem. Ułożyć na półmisku wyłożonym salata.

PYCHA i pięknie wyglada! Nikt sie nie oprze!

Do góry