reklama
magdusiek
Październikowa Mama 2005
- Dołączył(a)
- 28 Lipiec 2005
- Postów
- 10 272
Mała -mrożonego frosty chyba. pakowanego póżniowo.
RZadko kupuje świeże ryby, bo jakoś nie umiem i średnio lubie je targać i w ogóle mnie jakoś od nich cos odpycha. Ale to moje dziwactwo. Ze dwa razy robiłam ze świeżego, takiego kupowanego podzielonego na dzwonka. Ale takie swieżę ryby tylko w jednym sklepei kupuję.
RZadko kupuje świeże ryby, bo jakoś nie umiem i średnio lubie je targać i w ogóle mnie jakoś od nich cos odpycha. Ale to moje dziwactwo. Ze dwa razy robiłam ze świeżego, takiego kupowanego podzielonego na dzwonka. Ale takie swieżę ryby tylko w jednym sklepei kupuję.
Teddy
Październikowa mać
- Dołączył(a)
- 8 Marzec 2005
- Postów
- 9 266
ja nie Magdusiek, ale z doswiadczenia powiem (bo u mnie mrozone ryby ida w ilosciach wojskowych), ze kazda rybka musi byc nie dosc, ze rozmrozona, to jeszcze b. porzadnie odsaczona, poniewaz ta woda ktora sie wydziela psuje smak potraw... po prostu wszystko zalatuje ryba... ;-)
akurat losos jest stosunkowo malo smrodliwy, ale i tak troche oddaje...
akurat losos jest stosunkowo malo smrodliwy, ale i tak troche oddaje...
na zimno, ale w zasadzie juz sie obyłam;-)na zimno czy na cieplo???
reklama
Przepis na świateczna szynke z sosem chrzanowym:
Sos: chrzan+ majonez+ jogurt ( lub smietana) wymieszać + utarte żołtka gotowane. Białko posiekać drobniutko i dołożyc do sosu. Dodać groszek konserwowy i gotowe.
Duże okrągłe plastry szynki napełnić łyżką sosu . uformować
sakiewkę i zwiazać szczypiorem. Ułożyć na półmisku wyłożonym salata.
PYCHA i pięknie wyglada! Nikt sie nie oprze!
Sos: chrzan+ majonez+ jogurt ( lub smietana) wymieszać + utarte żołtka gotowane. Białko posiekać drobniutko i dołożyc do sosu. Dodać groszek konserwowy i gotowe.
Duże okrągłe plastry szynki napełnić łyżką sosu . uformować
sakiewkę i zwiazać szczypiorem. Ułożyć na półmisku wyłożonym salata.
PYCHA i pięknie wyglada! Nikt sie nie oprze!
Podziel się: