reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Propozycje obiadków i deserów

ja też zrobiłam dzisiaj Magduśkowego łososia, tzn. pstąga łososiowatego i połaczyłam z przepisem Teddy czyli jogurt plus śmietana a od siebie dodałam świeżych ziół. do tego ryż i sałatka z czerwonej cykorii. ale pyyycha, dzięki!
 
reklama
niee no... losos pod bialym sosem jest rewelecyjny... tylko ja jeszcze lubie posypac to swiezutkim koperkiem... niestety jest kiepski sezon na koperek... :-)
 
W jakimś sklepie widziałam świeży koperek i jeszcze chyba natke, pakowane próżniowo. POszukaj, niestety nie pamietam gdzie to było.
 
Magusiek Twój łosoś brzmi pysznie, już sobie skopiowałam ;-)

Teddy ja przezornie zamroziłam koperek i teraz mam kiedy tylko chcę świeżutki, zieloniutki od ręki :-)
 
wczoraj robiłam łososia! Pycha! mężusiowi tez smakował! :tak: tylko najpierw się złościł, że na zakupy go chcę wyciągnąć, ale jak powiedziałam, ze po łososia to już mu przesżło! :laugh2:
 
witam :-) zaglądam tu z lipcówek 2005 :-) :-) :-)

mam pytanie do małej26: a jak tego łososia podałaś? proszę o szybciutki przepis, plisssssss....:biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:
 
Ja łososia robię wyłącznie w piecyku, węic niestety nie pomogę. Chyba, ze z piecyka pasuje?
Bierzesz filet z łososia, skrapiasz cytryną, w miseczce obok robisz sos - jogurt naturalny, pieprz, trochę startego sera, wrzycasz sos na łososia i do piecyka na ok 15-20 minut. koniec przepisu.

Witaj elen_dir ,właśnie wg przepisu magdy robiłam. Jest pyszniasty i robi sie go hmmm expresowo- to mogę zapewnić! :tak:
 
reklama
tak myślałam :tak: i juz nawet sobie przepis spisałam i już myślę o piątkowym obiedzie:-) :-) :-) :-) :-) tylko wyprawa do Reala za łososiem mnie czeka, ehhhhh...

Dziękuję bardzo :-) :-) :-)
 
Do góry