malgosia_76
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 2 Czerwiec 2005
- Postów
- 4 998
Jak pomidory zaparzysz i pokroisz w kostkę to miksowac już nie trzeba. Wersja łagodniejsz to ześ mietaną, ale ja wolę ser!
Co do zupy , to najpierw na zakupy musisz sie wybrać. Potzrebne są 2 puszki czerwonej fasoli w zalewie kidney bonduela, korzeń imbiru,4 ziemniaki, 2 kwaśne jabłka, 1 papryka czerwona,1 żółta 1 zielona, czuszka (to taka ostra papryczka) może byc chili jak bedziesz miała kłopot z dostaniem, świeży seler naciowy, ser cheddar (może byc ten nasz polski tiopiony - 2 kostki wtedy), 3 pomidory duże, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka!! curry, 4 łyżki octu,4 łyżki oliwy z pestek winogron, 1 litr bulionu (ja gotuję na 3 kostkach knorra - 2 drobiowe , 1 wołowa. Sól, pieprz!
Bulion wiadomo! Gotujesz z obranym imbirem, ale nie siekasz imbiru, ma byc tylko smak i zapach. Przed miksowaniem wyciągniesz go i wyrzucisz. W garnku głębokim rozgrzać olej, wszystkie papryki, ziemniaki, jabłka cebule, czosnek, cuury, dusisz pod przykryciem ok 20 minut.
Potem dodajesz zduszone warzywa do bulionu, wlewasz fasolę wraz zz alewą i gotujesz na ma łym ogniu ok 40 minut. Imbir wyjmujesz, całośc miksujesz. Doprawiasz octem, solą i wrzucasz rozdrobniony ser.
Seler naciowy obierasz z łyka kroisz w drobniutkie talarki, wrzucasz na talerz, zalewasz ciepłą zupą. Smacznego
Co do zupy , to najpierw na zakupy musisz sie wybrać. Potzrebne są 2 puszki czerwonej fasoli w zalewie kidney bonduela, korzeń imbiru,4 ziemniaki, 2 kwaśne jabłka, 1 papryka czerwona,1 żółta 1 zielona, czuszka (to taka ostra papryczka) może byc chili jak bedziesz miała kłopot z dostaniem, świeży seler naciowy, ser cheddar (może byc ten nasz polski tiopiony - 2 kostki wtedy), 3 pomidory duże, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka!! curry, 4 łyżki octu,4 łyżki oliwy z pestek winogron, 1 litr bulionu (ja gotuję na 3 kostkach knorra - 2 drobiowe , 1 wołowa. Sól, pieprz!
Bulion wiadomo! Gotujesz z obranym imbirem, ale nie siekasz imbiru, ma byc tylko smak i zapach. Przed miksowaniem wyciągniesz go i wyrzucisz. W garnku głębokim rozgrzać olej, wszystkie papryki, ziemniaki, jabłka cebule, czosnek, cuury, dusisz pod przykryciem ok 20 minut.
Potem dodajesz zduszone warzywa do bulionu, wlewasz fasolę wraz zz alewą i gotujesz na ma łym ogniu ok 40 minut. Imbir wyjmujesz, całośc miksujesz. Doprawiasz octem, solą i wrzucasz rozdrobniony ser.
Seler naciowy obierasz z łyka kroisz w drobniutkie talarki, wrzucasz na talerz, zalewasz ciepłą zupą. Smacznego