reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Teraz siedzimy, a jak sie dzidzie urodzą to juz w ogóle trzeba będzie siedzieć, zależy też od pogody le i tak na długo an dworek się nie wybierzemy.
 
reklama
Jak nie bedzie zbyt rewelacyjna to i tak bedziemy wychodziły. Chcesz swoja księżniczkę przed światem zamykać. Chwalić się, chwalić.
Doxa, już w środę pewnie na spacer sie wypuści.
Nawet w cieplarce Oliwierka nie trzymali. Ma Go cały czas przy sobie, a Mały śpi i śpi. Grzeczniutki. Nagrodę dostała za swoje poświęcenie.
 
Może macie jakiś przepis na sos pomidorowy?Wczoraj zrobiłam swoje pierwsze w życiu gołąbki a na dzisiaj zostawiłam sobie zrobienie sosu i chciałabym zrobić nie z proszku tylko z pomidorków.Pomóżcie
 
Orzeszku, Wrzuce dziś wieczorkiem, bo to dużo składników i dużo roboty. Ale efekt, wart działań operacyjnych!!
Karen,
Najlepszy sos, to sos ze świeżych polskich pomidorów.
Kupujesz, zaparzasz, żęby skurka zeszła, przsmażasz na maśle z cebulką i czosnkiem. Zależy co lubicie dodaj świeżą bazylię, lub pietruszke zieloną i kostkę sera brie, połamanego oczywiście drobno, żęby Ci sie zagęściło i trochę pikantne było. Oczywiście sól i pieprz. Dusisz ok 20 minu, po zaszkleniu cebuli. Pomidory oczywiście kroisz w kostkę.
 
malgos OK doczekam sie do wieczora niedaleko ;)
a ten sos, o ktorym pisalas, to musi byc bajer, ja nigdy nie dodawalam sera, tylko miksowalam te pomidorki....pycha, sprobuje jutro na obiadek ;)
 
reklama
nie wiem, co malgosia na to, ale ja bym maka nie zageszczala, to juz lepiej zmiksowac te pomidory, albo porozgniatac widelcem.
 
Do góry