reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Niestety nie mam :-(
Muszę skombinować przepis od mamy. Zawsze jej wychodzi i znika ze stołu zanim wystygnie :-)
Postaram sie na wieczór ten przepis zdobyć ...

reklama
Jolik na wiczor, nawieczor, co nam po babce na wieczor, jak teraz jest ochota ;)
zartuje, jest przynajmniej szynsa, ze cos uchowa sie na niedziele ;)

Jolik czekam na ten przepis może być wieczorem bo i tak jutro dopiero będę ją robiła ;) A teraz frytki się smażą- mi na szczęście nie spędzają sny z oczu- a na deser kupiłam sobie cudnego ptysia ;D

Frezja - smacznego ! Zrobiłaś mi smaka na tą babeczkę, qrcze a ja nie mogę wcinać słodkości :-(

Frezja czy Ty myslisz, że jak bedzie cała foremka babeczki to ja skończę na małym kawałeczku ? ;D Nie da rady ! Dlatego nawet nie zamierzam piec żeby mnie nie kusiło :-)

Oj dziewczyny ja tm cist nie robię,
bo jak zrobię to latm żeby sobei ukroić kawałek co chwilę
i się okazuje że zjadam sama prwie całe..

U mnie ciasto może stać i stać o ile to nie jest sernik na zimno. Z reguły to mój mąż zjada całe (wyjątek sernik - ostatnio nie zdążył nawet kawałka zjeść ), dziwiąc sie przy tym , że tak szybko się skończyło.

Mgda u mnei to odwrotnie mój mąż nie lubi słodkości, teraz to nawet mu kazałam nic słodkeigo nie kupowac a jk będę coś chcicłA to ma mi nie kupić,
więc już troszkę mneij jem słodyczy ale jeszcze stanowczo z dużo.

reklama
Sorki, że nie wywiązałam sie z obietnicy :-) ale najwzyczanjniej w świecie zasnęłam :-)

BABKA PIASKOWA
5 jajek
1 szkl cukru
1 margaryna
1 szkl mąki pszennej
3/4 szkl mąki ziemniaczanej
1 łyżka proszku do pieczenia
zapach ( w zależności jaki lubicie)
+ ewentualne bakalie

Żółtka, cukier, margarynę utrzeć razem. Dodać mąki wymiaszane z proszkiem - nadal miksować. Masa musi być dosyć gęsta. Dodać bakalie jak ktoś chce, a na koniec dodać pianę, którą należy bardzo delikatnie wmieszać łyżką do masy.

Jak ktoś lubi kolorową babkę, to do połowy masy mozna dodać kakao. Przekładając do formy przekładać na jej środek łyżkę białej , a potem ciemnej masy. Jedno na drugie. Super efekt :-) zebra.

Aha ! Ten przepis nadaje się jako podkład pod ciasto z owocami !

Mam nadzieję FREZJA, że będzie Ci smakowała :-) a jak nie to sorki. Każdy ma jednak inne smaki :-)

Do góry