reklama
L
Lucky
Gość
Oj dziewczyny ja tm cist nie robię,
bo jak zrobię to latm żeby sobei ukroić kawałek co chwilę
i się okazuje że zjadam sama prwie całe..
bo jak zrobię to latm żeby sobei ukroić kawałek co chwilę
i się okazuje że zjadam sama prwie całe..
U mnie ciasto może stać i stać o ile to nie jest sernik na zimno. Z reguły to mój mąż zjada całe (wyjątek sernik - ostatnio nie zdążył nawet kawałka zjeść ), dziwiąc sie przy tym , że tak szybko się skończyło.
L
Lucky
Gość
Mgda u mnei to odwrotnie mój mąż nie lubi słodkości, teraz to nawet mu kazałam nic słodkeigo nie kupowac a jk będę coś chcicłA to ma mi nie kupić,
więc już troszkę mneij jem słodyczy ale jeszcze stanowczo z dużo.
więc już troszkę mneij jem słodyczy ale jeszcze stanowczo z dużo.
reklama
Jolik
Nieźle zakręcona mama
- Dołączył(a)
- 6 Maj 2005
- Postów
- 2 991
Sorki, że nie wywiązałam sie z obietnicy :-) ale najwzyczanjniej w świecie zasnęłam :-)
BABKA PIASKOWA
5 jajek
1 szkl cukru
1 margaryna
1 szkl mąki pszennej
3/4 szkl mąki ziemniaczanej
1 łyżka proszku do pieczenia
zapach ( w zależności jaki lubicie)
+ ewentualne bakalie
Żółtka, cukier, margarynę utrzeć razem. Dodać mąki wymiaszane z proszkiem - nadal miksować. Masa musi być dosyć gęsta. Dodać bakalie jak ktoś chce, a na koniec dodać pianę, którą należy bardzo delikatnie wmieszać łyżką do masy.
Jak ktoś lubi kolorową babkę, to do połowy masy mozna dodać kakao. Przekładając do formy przekładać na jej środek łyżkę białej , a potem ciemnej masy. Jedno na drugie. Super efekt :-) zebra.
Aha ! Ten przepis nadaje się jako podkład pod ciasto z owocami !
Mam nadzieję FREZJA, że będzie Ci smakowała :-) a jak nie to sorki. Każdy ma jednak inne smaki :-)
BABKA PIASKOWA
5 jajek
1 szkl cukru
1 margaryna
1 szkl mąki pszennej
3/4 szkl mąki ziemniaczanej
1 łyżka proszku do pieczenia
zapach ( w zależności jaki lubicie)
+ ewentualne bakalie
Żółtka, cukier, margarynę utrzeć razem. Dodać mąki wymiaszane z proszkiem - nadal miksować. Masa musi być dosyć gęsta. Dodać bakalie jak ktoś chce, a na koniec dodać pianę, którą należy bardzo delikatnie wmieszać łyżką do masy.
Jak ktoś lubi kolorową babkę, to do połowy masy mozna dodać kakao. Przekładając do formy przekładać na jej środek łyżkę białej , a potem ciemnej masy. Jedno na drugie. Super efekt :-) zebra.
Aha ! Ten przepis nadaje się jako podkład pod ciasto z owocami !
Mam nadzieję FREZJA, że będzie Ci smakowała :-) a jak nie to sorki. Każdy ma jednak inne smaki :-)
Podziel się: