reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Teddy - ja tego typu też z cukinią robiłam. No i bakłażan,a le to juz ne placuszki tylko bakłażan z piecyka z serem,a do tego obok tzatziki.

reklama
znalazłam tu dużo fajnych przepisów dietetycznych (niekoniecznie na parze)
INTERIA.PL - SAMO ZDROWIE

Teddy no własnie tak robię szynkę + marchewka w słupki pokrojona, ale mój mąz nie przepada za takimi daniami. On ma wogóle dziwne kubki smakowe, no ale cóż... był wychowywany na dwóch daniach (a właściwie zupach): zalewajce i rosole! kiedy jesteśmy u nich to jest zalewajka! a w niedzielę (każdą!) rosół!

a ha no i makaron ze szpiankiem tez mu nie smakował! my nie przepadamy za serem pleśniowym, może spóbuję nastepnym razem z topionym jak Teddy!

ale wg mnie jest pycha! Zrobiłam w piatek! Zawiozłam mamie i stostrze, od razu chciały przepis! :tak:

Magdusiek, u nas z cukini byly wczoraj na sniadane... Krystian uwielbia, zjadl 5!!!

....on kocha rozne placuszki, stad moja prosba o przepisy... :-)

Hej jaki makaron ze szpinakiem lub topionym? i jakie kotleciki brokulowe? Chyba cos przeoczylam a nie chce mi sie szukac:zawstydzona/y: Badzcie kochane i podajcie przepis jeszcze raz bo brzmi pysznie!

Pasztet bardzo fajny

1 kg kurczaka - piersi
1/2 kg wątróbki drobiowej
1/2 kg żołądków drobiowych
1/2 kg boczku
1 kg marchewki
1 por
1 seler nieduzy
3-4 jaja
3-4 łyżki bułki tartej
przyprawy (sól,pieprz,gala.... co kto lubi)
masło

1. żołądki, wątróbkę umyć i obgotowac (zoladki dlugo, wiec wczesniej wrzucic)
2. kurczaka, boczek i warzywa obgotowac w drugim garnku... posolic, lub dac bulion, liscie, ziele, i takie tam
3. najlepiej na drugi dzień zmielić wszystko 2x
4. do masy dodać surowe, całe jaja i bułkę tartą... doprawic, wymieszac, dolac 1-1 1/2 szklanki rosolu po kurczaku i warzywach
5. blaszkę wysmarować masłem, posypac bulka i wyłożyć masę... na wierzch można też pokroić cieniutkie kawałeczki masła (pod mase tez mozna kawaleczki polozyc)
6. piec pasztet około godziny w temperaturze około 180-200 stopni... ma sie lekko zezlocic i zeby nie bylo wilgoci na wierzchu...

amen... :-)

a za mną chodzą zwykłe oliwki, i szynka parmeńska albo taka hiszpańska ale mi nie sprzedali bo jestem w ciąży i pani powiedziała że nie wolno :dry:

reklama
Do góry