reklama
mała26
Październikowa mama 2005
- Dołączył(a)
- 7 Kwiecień 2005
- Postów
- 2 263
znalazłam tu dużo fajnych przepisów dietetycznych (niekoniecznie na parze)
INTERIA.PL - SAMO ZDROWIE
Teddy no własnie tak robię szynkę + marchewka w słupki pokrojona, ale mój mąz nie przepada za takimi daniami. On ma wogóle dziwne kubki smakowe, no ale cóż... był wychowywany na dwóch daniach (a właściwie zupach): zalewajce i rosole! kiedy jesteśmy u nich to jest zalewajka! a w niedzielę (każdą!) rosół!
a ha no i makaron ze szpiankiem tez mu nie smakował! my nie przepadamy za serem pleśniowym, może spóbuję nastepnym razem z topionym jak Teddy!
ale wg mnie jest pycha! Zrobiłam w piatek! Zawiozłam mamie i stostrze, od razu chciały przepis!
INTERIA.PL - SAMO ZDROWIE
Teddy no własnie tak robię szynkę + marchewka w słupki pokrojona, ale mój mąz nie przepada za takimi daniami. On ma wogóle dziwne kubki smakowe, no ale cóż... był wychowywany na dwóch daniach (a właściwie zupach): zalewajce i rosole! kiedy jesteśmy u nich to jest zalewajka! a w niedzielę (każdą!) rosół!
a ha no i makaron ze szpiankiem tez mu nie smakował! my nie przepadamy za serem pleśniowym, może spóbuję nastepnym razem z topionym jak Teddy!
ale wg mnie jest pycha! Zrobiłam w piatek! Zawiozłam mamie i stostrze, od razu chciały przepis!
Teddy
Październikowa mać
- Dołączył(a)
- 8 Marzec 2005
- Postów
- 9 266
Pasztet bardzo fajny
1 kg kurczaka - piersi
1/2 kg wątróbki drobiowej
1/2 kg żołądków drobiowych
1/2 kg boczku
1 kg marchewki
1 por
1 seler nieduzy
3-4 jaja
3-4 łyżki bułki tartej
przyprawy (sól,pieprz,gala.... co kto lubi)
masło
1. żołądki, wątróbkę umyć i obgotowac (zoladki dlugo, wiec wczesniej wrzucic)
2. kurczaka, boczek i warzywa obgotowac w drugim garnku... posolic, lub dac bulion, liscie, ziele, i takie tam
3. najlepiej na drugi dzień zmielić wszystko 2x
4. do masy dodać surowe, całe jaja i bułkę tartą... doprawic, wymieszac, dolac 1-1 1/2 szklanki rosolu po kurczaku i warzywach
5. blaszkę wysmarować masłem, posypac bulka i wyłożyć masę... na wierzch można też pokroić cieniutkie kawałeczki masła (pod mase tez mozna kawaleczki polozyc)
6. piec pasztet około godziny w temperaturze około 180-200 stopni... ma sie lekko zezlocic i zeby nie bylo wilgoci na wierzchu...
amen... :-)
1 kg kurczaka - piersi
1/2 kg wątróbki drobiowej
1/2 kg żołądków drobiowych
1/2 kg boczku
1 kg marchewki
1 por
1 seler nieduzy
3-4 jaja
3-4 łyżki bułki tartej
przyprawy (sól,pieprz,gala.... co kto lubi)
masło
1. żołądki, wątróbkę umyć i obgotowac (zoladki dlugo, wiec wczesniej wrzucic)
2. kurczaka, boczek i warzywa obgotowac w drugim garnku... posolic, lub dac bulion, liscie, ziele, i takie tam
3. najlepiej na drugi dzień zmielić wszystko 2x
4. do masy dodać surowe, całe jaja i bułkę tartą... doprawic, wymieszac, dolac 1-1 1/2 szklanki rosolu po kurczaku i warzywach
5. blaszkę wysmarować masłem, posypac bulka i wyłożyć masę... na wierzch można też pokroić cieniutkie kawałeczki masła (pod mase tez mozna kawaleczki polozyc)
6. piec pasztet około godziny w temperaturze około 180-200 stopni... ma sie lekko zezlocic i zeby nie bylo wilgoci na wierzchu...
amen... :-)
*syla*
kobieta pracująca...
dzięki już zapisałam
reklama
Podziel się: