reklama
_anna
Fanka BB :)
tak czytam i nie wiem czym się różni musztrda dijon od sarepskiej
_anna
Fanka BB :)
a ja dzisiaj opycham się bobem
a co do musztardy - to ta dijon to tak jak francuska np. kamisa?
a co do musztardy - to ta dijon to tak jak francuska np. kamisa?
_anna
Fanka BB :)
aaaaaaaaa :
to jednym słowem muszę kupić dijon i sprawdzić organoleptycznie
;D
reklama
drzewko
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 6 Grudzień 2005
- Postów
- 1 315
Cześć dziewczyny. dostałam właśnie od mojej przyjaciółki oryginalny czeski
przepis na knedle na parze. mamy owocową porę roku, więc może któraś z was się skusi. Próbowałam, są pyszne. Chociaż trochę pracochłonne. A więc:
2dl ciepłego mleka, do tego dodać 40g cukru pudru i 30g drożdży. Czekać aż podrośnie...
W międzyczasie w misce wymieszać mąkę i szczyptę cukru, dodać mieszankę drożdżową, 3 nie zbyt zimne żółtka, 20g rozpuszczonego ale juz tylko ciepłego masła - i z tego dobrze wyrobić ciasto, odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkować, wykroić kwadraty, formować z tego paczuszki (kulki) z dowolnymi owocami
Gotować na parze ok. 8 min., nie zapominając o nasmarowaniu masełkiem koszyczka, kendle po wyjeciu przekłuć widelcem...
polać masełkiem, posypac cukrem pudrem i cynamonem....
dobrou chut a pekny den
2dl ciepłego mleka, do tego dodać 40g cukru pudru i 30g drożdży. Czekać aż podrośnie...
W międzyczasie w misce wymieszać mąkę i szczyptę cukru, dodać mieszankę drożdżową, 3 nie zbyt zimne żółtka, 20g rozpuszczonego ale juz tylko ciepłego masła - i z tego dobrze wyrobić ciasto, odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkować, wykroić kwadraty, formować z tego paczuszki (kulki) z dowolnymi owocami
Gotować na parze ok. 8 min., nie zapominając o nasmarowaniu masełkiem koszyczka, kendle po wyjeciu przekłuć widelcem...
polać masełkiem, posypac cukrem pudrem i cynamonem....
dobrou chut a pekny den
Podziel się: