reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
Ja Wam dam łobuzice!! Nie tylko ja tu się dopytywałam o szczegóły!! Drzewko wg mnie słusznie podejrzewałaś, że Teddy się dopyta o tę mąkę ;) :laugh: :laugh:

_anna pisze:
drzewko i jak wyszły knedle?

wyszły aż za dobre, bo obżarstwo jest chyba grzechem strasznym. Nie mogłam przesłać kurierem bo one są dobre tylko takie świeżo z pary zdjęte. Jeszcze kilka wskazówek dla robiących:
1. trzeba uważać na te gramy w przepisie bo ja przynajmniej jestem przyzwyczajona do dkg, a więc koncentracja ::)
2. ponieważ przepis jest czeski więc niedokładny ;) powiem jeszcze, że ciasta nie trzeba rozwałkować zbyt cienko więc grubością się nie przejmujemy a kwadraty takie nie z duże ok. 4-5 cm, rozciągamy troszkę w dłoniach i na to owoce :)
3. Owoce najlepsze śliwki węgierki - ja miałam jeszcze zeszłoroczne w słoikach w cukrze a jak nie to jakieś słodkie.
4. na parze były 10 min

to chyba wszystko na temat knedli czeskich na parze

Drzewko ja sobie dawno skopiowałam przepisik na knedle :laugh: Tylko w te upały to mi się nie chce stać przy garach i parować knedli ;)

reklama
Do góry