reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

dobrze ze powiedzialas, bo ja juz sie zastanawialam czy lepsze beda z brzoskwiniowym czy moze stracciatella... ::)

reklama
Magdusiek przepis na dzisiejszy torcik ;)

Szybki torcik serowo - śmietanowy - TIRAMISU

0,5 kg sera białego(może być z wiaderka) - ja dałam Toskę do serników 0,5kg
0,5 litra śmietany (30%/36%tł) - ja dałam Piątnicy "do ubijania"
1 cukier waniliowy
6 łyżek cukru
2 paczki małe (lub 1 duża biszkoptów) - mi wychodzi trochę więcej niż 1 duża, ale to zależy od tortownicy
1 szklanka mocnej kawy - można dodać trochę spirytusu - ja dodałam Amaretto

Ubić śmietanę dodać cukier waniliowy + cukier zwykły. Wymieszać z sernikiem na puszystą masę. Biszkopty suche ułożyć w tortownicy, na to 1/2 masy serowej. Na masę biszkopty umoczone w kawie i na to masę aż do końca. Wierzch posypać kakao.
Pozostawić w lodówce na jakieś pół dnia lub nocy ;)

Dzięki :-*

Dziewczyny, zróbcie ten torcik, bo jest obłędnie pyszny! JA dziś miałam okazję zjeść i mówię Wam - rewelacja.

dobra rada... zostawic na pol nocy....
...a potem co??? wstac o 2 czy 3 i zjesc... ;)

smacznie brzmi ten przepis, Szybki torcik serowo - śmietanowy - TIRAMISU , chyba zrobię w weekend, bo nie trzeba piec, więc jest większe prawdopodobieństwo że sie uda
;) :)

reklama
tak, tak, to musi wyjsc, ja tez kiedys takie Tiramisu robilam tylko jeszcze tak zoltka i piane z bielek dawalam.

Do góry