reklama
magdusiek
Październikowa Mama 2005
- Dołączył(a)
- 28 Lipiec 2005
- Postów
- 10 272
PASTA Z CZARNYCH OLIWEK:
czarne oliwki, oliwa z oliwek, cukier, sól morska
PASTA Z ZIELONYCH OLIWEK
zielone oliwki, oliwa z oliwek, marchew,sól morska, śmietana, cebula, czerwona papryka
PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW
woda, olej słonecznikowy, suszone pomidory, puree z pomidorów, ocet winny, sól morska, cukier, czosnek, czarny pieprz
najlepsze rozsmarowane na gorącej ciabatce
A składniki spisane z opakowania.
czarne oliwki, oliwa z oliwek, cukier, sól morska
PASTA Z ZIELONYCH OLIWEK
zielone oliwki, oliwa z oliwek, marchew,sól morska, śmietana, cebula, czerwona papryka
PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW
woda, olej słonecznikowy, suszone pomidory, puree z pomidorów, ocet winny, sól morska, cukier, czosnek, czarny pieprz
najlepsze rozsmarowane na gorącej ciabatce
magdusiek
Październikowa Mama 2005
- Dołączył(a)
- 28 Lipiec 2005
- Postów
- 10 272
TIRAMISU wg Agnieszki Kręglickiej
Składniki:
- 1 kg mascarpone
- 8-10 żółtek
- 200 g cukru pudru
- 150 ml amaretto
- 400 g biszkoptów (2 opakowania firmy San)
- 800 ml mocnej ostudzonej kawy
Sposób przyrządzania:
Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy, posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
Składniki:
- 1 kg mascarpone
- 8-10 żółtek
- 200 g cukru pudru
- 150 ml amaretto
- 400 g biszkoptów (2 opakowania firmy San)
- 800 ml mocnej ostudzonej kawy
Sposób przyrządzania:
Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy, posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
reklama
Orzech
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 8 Czerwiec 2005
- Postów
- 2 198
Aj Magdusiek takie pasty ja robie tylko bez marchewki sa faktacznie pycha na cieplym pieczywku.
efunia ja wlasnie wczoraj hurtowo robilam ciasto z truskawkami dla nas jedno i dla architekta drugie.
pychota.
biszkopt tylko taki ciezszy, krem budyniowy i tzruskawki w srodku w kremie i na gorze.
biszkopt:
Zwazyc jajka i tyle ile one waza dac cukru i maki i ciut proszku do pieczenia.
krem:
ugotowac budyn z pol litra mleka
8 lyzek cukru
4 zoltek
2 lyzek maki pszennej
2 lyzek maki ziemniaczanej
jak ostygnie, polaczyc z 500g masla roztartego na puch.
biszkopt po upieczeniu przeciac a pol ( mozna skropic jakims alkoholem, ja "skrapiam" Amaretto
posmarowac czescia kremu ulozyc truskawki znowu troche kremu przykryc druga polowka biszkoptu i posmarowac kremem.
moj dla architekta byl taki

efunia ja wlasnie wczoraj hurtowo robilam ciasto z truskawkami dla nas jedno i dla architekta drugie.
pychota.
biszkopt tylko taki ciezszy, krem budyniowy i tzruskawki w srodku w kremie i na gorze.
biszkopt:
Zwazyc jajka i tyle ile one waza dac cukru i maki i ciut proszku do pieczenia.
krem:
ugotowac budyn z pol litra mleka
8 lyzek cukru
4 zoltek
2 lyzek maki pszennej
2 lyzek maki ziemniaczanej
jak ostygnie, polaczyc z 500g masla roztartego na puch.
biszkopt po upieczeniu przeciac a pol ( mozna skropic jakims alkoholem, ja "skrapiam" Amaretto
posmarowac czescia kremu ulozyc truskawki znowu troche kremu przykryc druga polowka biszkoptu i posmarowac kremem.
moj dla architekta byl taki

Podziel się: