reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
sernik to najłatwiejsze ciasto świata (syla na pewno potwierdzi :laugh: )...
przepis dla iny (kopiuję z gg ;) )

ja robię tak: na kilogram twarogu 6 jajek szklanka cukru 250g margaryny budyń 2 łyżki kaszy manny łyżeczka proszku do pieczenia aromat jakiś tam rodzynki ananasy kandyzowane skórka pomarańczowa (co kto lubi); i tak najpierw sobie białka ubijam, potem margaryne (tylko wiesz nie może być prosto z lodówki, bo za cholerę nie rozbijesz) z cukrem i zółtkami ucieram, mikserem oczywiście, jak już się utrze na gładką masę (cukier ma być niewyczuwalny, ale ja aż tak długo nie kręcę i też jest git), dodaję powoli twaróg zmielony (ja daję z pudełka, ale jak raz dostałam od teściowej swojski to raz zmieliłam); no to jak sie z tym twarogiem ukręci (krótko, zeby gładkie było) to wsypuje bakalie, budyń, kaszę manną (nie trzeba obu rzeczy można jedno albo drugie, ja dałam oba :) ) proszek do pieczenia aromat i kręcę mikseremi; na końcu dodaje białka i mieszam drewnianą ŁYŻKĄ! delikatnie coby puszyste było. i ciach na blaszkę. miałam ciasto kruche to na to ciasto. ale jak nie chce ci sie robić to nie trzeba. i piec ok 1 godziny w 200 stopniach. robienie zajmuje ok 30 minut!szybko i sprawnie :laugh:
aha wcale nie trzeba dawac duzo jajek. ja raz jak robiłam to na kg twarogu zamist 6 jajek dałam 4 i te dwa zastapiłam małym kubeczkiem jogurtu naturalnego, wtedy serniczek jest taki mkory i puszysty a nie taki "zbity"...

no i tyle. jak mnie wychodzi to każdemu wyjdzie!

reklama
o cieście na lasagne wiem już wszystko dziękuję orzeszku :-* :-*
i w niedzielę będę działać... :laugh:

Do góry