reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

patka pisze:
Elvira bez przepisów postów nie przyjmujemy ;) :police:
Dawaj przepis, zrobimy, ocenimy ;D
Przepis?? A jaki?
Duzo robie sama, eksperymetuje, ale to bylo cos takiego.
Filety z kurczaka, pokrojone w drobne kawalki, podsmazone na oleju, dodalam przyprawe tandori (taka pasta do kurczaka) sol pieprz, cayene pieprz, curry, cebulka, pieczarki. Wszystko po podsmazeniu zalalam mlekiem kokosowym i troche smietanki. Poprozylam i gotowe. Do tego ryz.
 
reklama
Elvira pisze:
Doxa ja proponowala bym filety z kurczaka, nadziewane serkiem feta,orzechami wloskimi i sliwkami, wszystko miksujesz dodajesz troche smietanki i nadziewasz. Nie mam przepisu dokladnego, ale jest pycha.

Elvira brzmi przepysznie :)

Rozważam jeszcze zrobienie lasagne ...
 
z reszta u Doxy, w kulturalnym towarzystwie nikt nic ani nikogo lizal nie bedzie...

najwyzej po jedzeniu... ale to juz dyskusja na watek, ktorego nie ma..
 
reklama
efunia pisze:
efunia pisze:
a teraz będę robić szybki piernik, na który też wam moge dać przepis, bo to pyszne i szybkie ciasto. mój mąż je uwielbia. ja zresztą też.
1 kg jabłek obrać i pokroić w kostkę, wymieszać z 10 dkg rodzynek i 10 dkg orzechów oraz 1 szklanką cukru, przykryć i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.
Po wyjęciu z lodówki dodać: 4 jajka, szklankę oleju (ja dodaję 3/4 oleju, a resztę mleka), łyżeczkę cynamonu (ostatnio zrobiłam bez cynamonu, bo o nim zapomniałam i też było dobre), trzy szklanki mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia, pół łyżeczki sody, wszysko wymieszać.
Powinno się pięknie połączyć i mieć taką mazistą konsystencję. wylać na blaszkę, najlepiej dość sporą, będzie cienkie, ale szybciej się przepiecze.
Piec miniumum 1 godzinę w temp. 190 stopni. a po upieczeniu nie wyjmować od razu z pieca, to "dojdzie" do siebie :)
można polać polewą albo posypać cukrem pudrem. jest PYYYYYSZNE!
proszę  :)

to jest ten sam przepis, co ja wsadzałam z cukini.Nie wiedziałam, że z jabłkami można.
ale fakt, to jest przepyszne ciasto i zawsze się udaje!
zawsze Teddy! :)
 
Do góry