reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
Elvira tutaj masz przepis na słynne już naleśniki ze szpinakiem:

Doxa pisze:
Anja proszę bardzo. Tylko nie wiem czyj to przepis, bo nie mój ;), może Orzecha ... a może z innego źródła...

Cytuję "kogoś":

Farsz robie albo z mrozonego szpinaku ( ale takiego ktory jest posiekany, a nie mielony) albo ze swiezego posiekanego.
Szpinak trzeba podgotowac, przyprawic jak normalnie: galka muszkat. czosnkiem, sola i dodac do tego bialy ser ( ciezko mi powiedziec ile, ale tak na wlasmy smak, ja czasami robie nawet bez serka i tez jest OK)

Nalesniki wtym wypadku robie normalne:
1 szklanka mleka
2 jajka
1 szklanka wody
1,5 szklanki maki
sol
smarze na masle, albo na oleju.

Teraz trzeba posmarowac nalesniki szpinakowym farszem, zwinac w ruloniki i ulozyc w naczyniu zaroodpornym, fajnie wyglada przy krojeniu, jak ulozy sie conajmniej 2 warstwy prostopadle do siebie.

Na spod w naczyniu daje sos beszamelowy i wtedy calosc polewam tez sosem i zapiekam, albo, jak robie mala ilosc to dno smaruje maselkiem i calosc na koniec polewam smietana z zoltkiem i posypuje zoltym serem
 
uwaga - potrzebny mi przepis na jakąś sałatkę z kaszką kuskus. Nie lubię szpinaku, owoców morza i nie przepadam za mięsem, ew białe może być byle nie cielęcina.
 
reklama
magdusiek pisze:
uwaga - potrzebny mi przepis na jakąś sałatkę z kaszką kuskus. Nie lubię szpinaku, owoców morza i nie przepadam za mięsem, ew białe może być byle nie cielęcina.
Mozesz zrobic wazywna, z papryka drobno pokrojana, i dodac winegrett z cyctyna i pietruchy do koloru. Zalezy do czego.
 
Do góry