reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

ani jedno, ani drugie.
ciasto ma konsystencje bardzo gęstej śmietany. wlewasz do foremki, jak do pieczenia baby i wychodzi Ci piękny kwadratowy bochenek.
 
reklama
mniaaaaaaaaaaaaaaam

Małgosiu
zlituj się. O tej godzinie piszesz o takich wypiekach :-) Jeju, aż poczułam ten zapach !
 
a zakwas sama robilas???


w ogole to co my tak pitolic bedziemy... przepis daj i tyle... ;)

znalazlam kiedys taka stronke o pieczeniu chleba i chyba z 15 przepisow tam bylo.... ale ja zgubilam... ;)
 
przepis bez zakwasu, ale zapewniam, że nie trzeba

CHLEB

450 ml cipłej wody,
1 kostka drożdży,
2 łyżki octu jabłkowego,
2 łyżeczki soli,
0,5 kg mąki (ja wczoraj z braku przyzwoitej robiłam z krupczatki i efekt był super, ale jutro robię pół na lpół krupczatka z razową, a pojutrze krupczatka z orkiszową),
pestki, otręby,
masło do wysmarowania foremki,
bułka tarta do obsypania foremki.

W misce do wody wrzucasz po kolei wszystko ww. mieszasz łychą, do uzyskanai gestej śmietany, wlewasz do formy i do nagrzanego piekarnika do 180 stopni wstawiasz na 1,5 godziny.
the end

 
a mnie tradycyjnie jak co roku wzięlo na faworki mam przepis od mamy i bedę próbować. Trzymajcie kciuki kobietki
 
reklama
Do góry