reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U mojego teścia on i całe jego rodzeństwo mają na drugie Maria.

Ogólnie znam sporo przypadków kiedy ojciec dał inne imię niż żona chciała :rofl2:
A na drugie dał tak jak miało być pierwsze, i teraz mówią OBOJE drugim imieniem...
Głównie znam dorosłych z tym problemem.

reklama
Ej dziewczyny bez przesady... Co wam do tego czy ktoś ma taką czy siaką tradycję, czy jej przestrzega czy nie. Jakby mi się to nie podobało to bym nie dawała dwóch imion. Sprawa rodziców, tak samo jak sam wybór imienia. Czy to będzie Eugeniusz, Zofia, Stanisław, Maja czy Anna.
Może ktoś ma ochotę nadać 2 imiona dla samej tradycji i kropka.
Inni nie muszą tego rozumieć........

Katka, nie chciałam nikogo urazić bo jesli bym chciała to pierwszymi urazonymi osobami byliby moi rodzice. Chciałam jedynie wyrazić podziw dla osób ktore postawiły sobie za cel nadanie dwoch imion :) dla mnie wybor jednego imienia stanowił nie lada wyczyn :)

Mnie wybor drugiego imienia nie sprawil zadnego klopotu. Poki co tylko nie wiemy jeszcze, ktore bedzie 1, a ktore 2. Maz walczy z mlodszym synem ;)

My tez mieliśmy problem z imionami, szczególnie dla chłopca. Mieszkamy poza RP więc chcieliśmy uniwersalne imiona, żeby nie było problemu z wymową jak przy Szczepanie czy Grażynie :) oraz żeby było oryginalne. Mąż wymyślił dla chłopaka Dante!! ale mnie ono nie przekonywało. Wolałabym Leonard, szczególnie, że mamy miękkie nazwisko wiec to RRRR ładnie się komponuje. Ustaliliśmy więc, że Dante będzie na drugie. Całe szczęście będzie dziewczyna i ja wybrałam imię, które kiedyś w serialu (chirurdzy) usłyszałam. Niestety imię jest bez twardych głosek, więc aż się prosiło o drugie imię więc będzie Zola Gabriela K. :)

Synek za parę lat będzie Leonard Dante K. choć może wymyślimy coś innego.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry