reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Promocje

reklama
Ja wyprobowałam Pampersy 4 z gąsieniczka, nie podobają mi się..:confused: już kilka razy wyleciała mi z nich kupka i wszystko było brudne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: miałam kilka pieluszek happy, ale ja nie jestem happy z ich funkcjonalności:no::no: Nadal jestem wierna Haggisom Super-flex...kocham te pieluszki..nigdy mnie nie zawiodły...

Hm, a mi kupa z pampersów z gąsieniczką nie wylatuje a haggisów owszem. Widzę, ż jednak trzeba najlepiej samemu wypróbować pieluchy, nie sugerując się czyjąś opinią, bo każdemu widzę, że coś innego pasuje.

Wczoraj Tomek kupił wodę Gerbera dużą 1,5 litrową. Otworzyliśmy ją i dałam Oliwce do picia bez gotowania, oczywiściewymieszaną z herbatką HIPPa, bo samej wody to ona nie chce pić. Na butelce jest napisane, że może stać otwarta w lodówce 48 godzin tylko. Szkoda, bo Oliwka nie wypije całej butli przez 2 dni. Resztę pewnie sami wypijemy. Koszt dużej butli to niecałe 3 zł w Carrefourze, a małej 0,5 litrowej 1,5 zł. Więc opłaca się brać zdecydowanie duże butle.

Wczoraj Tomek kupił wodę Gerbera dużą 1,5 litrową. Otworzyliśmy ją i dałam Oliwce do picia bez gotowania, oczywiściewymieszaną z herbatką HIPPa, bo samej wody to ona nie chce pić. Na butelce jest napisane, że może stać otwarta w lodówce 48 godzin tylko. Szkoda, bo Oliwka nie wypije całej butli przez 2 dni. Resztę pewnie sami wypijemy. Koszt dużej butli to niecałe 3 zł w Carrefourze, a małej 1,5 litrowej 1,5 zł. Więc opłaca się brać zdecydowanie duże butle.
To czym ta woda jest naszprycowana, skoro tylko 48 h jest dobra do spożycia. Bzdura jakaś kolejna.

To czym ta woda jest naszprycowana, skoro tylko 48 h jest dobra do spożycia. Bzdura jakaś kolejna.

No własnie nie jest. Sądzę, że chodzi o to, że jak dłużej postoi otwarta to bakterie zaczną się w niej rozwijać, a wtedy już nie za bardzo można dawać dziecku bez gotowania.

Jest opinia, że każda woda po otwarciu powinna stać w lodówce i nie długo. Ponieważ nie ma żadnych konserwantów ani "utrwalaczy" więc mnożą się w nie bakterie i różne tam... Nasze organizmy są w stanie sobie z nimi poradzić, ale dziecko może reagować różnie. Dlatego chyba można podawać jedynie świeżą wodę lub przegotowaną.

Byłam dziś na zakupach w realu, a właściwie to po prezent dla teściowej i zupełnie przypadkowo zobaczyłam,że jest promocja na słoiczki i soczki HIPPa..i to te po 4 i 5 miesiącu...kupiliśmy z10 słoiczków i 8 soczków...wszystko po 1,85zł.

No i do tego Haggisy super-flex, paczka 66szt. 41.99zł....Choć ja kupuje u siebie czasem za 35, ale ostatnio nie trafiłam na taką promocje u nas, wiec zakupiłam te, bo zwykle cena to 45zł

reklama
Do góry