reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Wyniki morfologi 3
Upłynnienie 20
Tu jest poniżej normy z tego co czytałam to takie wyniki nadają się tylko do IUI
Babka w rejestracji w Poznaniu na Polnej stwierdziła że u nich nie ma lekarza androloga więc znowu jesteśmy w punkcie wyjścia jak mnie to wszystko frustruje. Czuję się pozostawiona sama sobie mam duży i żadnego rozwiązania. Pewnie sami kupimy jakieś witaminy czy coś i tak bez końca :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witajcie Dziewczynki,

jako ze macie wiecej doświadczenia w staraniach, to proszę doradcze mi
Wczoraj lekko mnie brzuch pobolewal, tak jakby na jajnik i cały weekend miałam ochotę na sex. Więc wieczorem zrobiłam sobie testy owu, mimo, ze miałam wczoraj 8 dzień cyklu. I wyobraźcie sobie, ze mi wyszedł pozytywnie. Dzisiaj tez wyszedł pozytywny. Czy to możliwe, żeby tak wcześnie wyszedł test przy 30- dniowydh cyklach? Rzadko mam odchyleńia od 30 dni. A może są rownież jakieś inne powody, jakieś zaburzenia, które mogą spowodować, ze test wyszedł pozytywnie? Doradzcie mi coś, co to może być?

Wyniki morfologi 3
Upłynnienie 20
Tu jest poniżej normy z tego co czytałam to takie wyniki nadają się tylko do IUI
Babka w rejestracji w Poznaniu na Polnej stwierdziła że u nich nie ma lekarza androloga więc znowu jesteśmy w punkcie wyjścia jak mnie to wszystko frustruje. Czuję się pozostawiona sama sobie mam duży i żadnego rozwiązania. Pewnie sami kupimy jakieś witaminy czy coś i tak bez końca :wściekła/y::wściekła/y:

ja z tym uplynnieniem tez mialam problem zeby zrozumiec jak t jest czy ma sie uplynnic do godziny czy po godzinie...hmmm...fakt morfologia jest ponizej normy ale nie duzo wiec napewno da sie cos zaradzic...moj Ł mial mniej plemnikow bo 11 ml ale za to ruchliwe i zywotne, morfologia 70% (plemniki o prawidlowej budowie) ale w kratce uplynnienie mial ---- wiec...
To jak w P-niu nie ma androloga to gdzie?
Witajcie Dziewczynki,

jako ze macie wiecej doświadczenia w staraniach, to proszę doradcze mi
Wczoraj lekko mnie brzuch pobolewal, tak jakby na jajnik i cały weekend miałam ochotę na sex. Więc wieczorem zrobiłam sobie testy owu, mimo, ze miałam wczoraj 8 dzień cyklu. I wyobraźcie sobie, ze mi wyszedł pozytywnie. Dzisiaj tez wyszedł pozytywny. Czy to możliwe, żeby tak wcześnie wyszedł test przy 30- dniowydh cyklach? Rzadko mam odchyleńia od 30 dni. A może są rownież jakieś inne powody, jakieś zaburzenia, które mogą spowodować, ze test wyszedł pozytywnie? Doradzcie mi coś, co to może być?
Z tego o wiem to progesteron moze zaburzac testy ale w ktora strone nie wime dokladnie ;-)

Kupimy Promen zobaczymy może pomoże

Sprobujecie z tym Promenem i powtorzcie wyniki to troche rozjasni sytuacje jedno badanie o niczym nie swaidczy. Mi lekarz powiedzial tak " tego dnia kiedy Pan Ł. badal nasienie mial 11 ml tych plemikow, ale tydzien potem gdyby je badal moglby miec ich np.35 ml a np za miesiac tylko 9 wiec to roznie jest...tak jak z hormonami... Nie ma czym sie od razu martwic:-D ja trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zeby bylo ok

Witam, dawno się nie odzywałam, Mnie też piersi bolą już od 4 dni a najbardziej lewa i takie spuchły trochę. Wczoraj brałam ostatnią luteinę w tym cyklu więc pewnie to na @, ale mam jednak nadzieję.

KASOKU ja się długo leczę na tarczycę i mój endokrynolog mówi że tsh najlepsze do ciąży jest tak po środku normy, Więc 3,9 to za dużo jest to tendencja do niedoczynności tarczycy ale do puki nie przekroczy górnej lub dolnej normy przeważnie nie ustalają stałego leczenia. Ja biorę już od lat Euthyroks 100 i Euthyroks 125

Witam, dawno się nie odzywałam, Mnie też piersi bolą już od 4 dni a najbardziej lewa i takie spuchły trochę. Wczoraj brałam ostatnią luteinę w tym cyklu więc pewnie to na @, ale mam jednak nadzieję.

KASOKU ja się długo leczę na tarczycę i mój endokrynolog mówi że tsh najlepsze do ciąży jest tak po środku normy, Więc 3,9 to za dużo jest to tendencja do niedoczynności tarczycy ale do puki nie przekroczy górnej lub dolnej normy przeważnie nie ustalają stałego leczenia. Ja biorę już od lat Euthyroks 100 i Euthyroks 125

Ja jutro ostatnia lutke. I tez mnie cycole bola i to jeszcze jak:szok: po raz pierwszy sa takie spuchniete nie mieszczace sie w stanik. A co najgorsze to one z natury male nie sa ale jak teraz to czuje sie jakbym worki z kamieniami nosila:szok: Ja zatestowalam wczoraj jedna krecha. ale to byl 23 dc wiec moze sie cos zmieni. Trzymam za was &&&&&&&&&&&&

Witam. Staram sie z mężem o dzidziusia i nie potrafie zajść w ciąże . Od stycznia musiałam brać kolejne tabletki po poronieniu ( poroniłam we wrześniu ). Nie wiem czy przez te tabletki nie moge zajsć bo to są niby antykoncepcyjne :(
Okres w lutym miałam normalnie . 3 tygodnie temu robiłam test ciążowy i jedna kreska :(

zmień lekarza, tabletkami antykoncepcyjnymi niczego sie nie leczy chyba ze płodności.... poczytaj o badaniach po poronieniu w dziale poronienia i zapraszam na watek "ciąża po porodnieniu" ktory także znajdziesz w tym dziale

reklama
Angelaa! Asprawdzałaś czy masz owulację, najlepszy monitoring, ewentualnie testy owulacyjne, choć mniej wiarygodne, u mnie po poronieniu ale z łyżeczkowaniem:-( dopiero udało się zajść choć i tak inne czynniki się przyczyniły, dopiero po HSG, pororostu wstrzykując mi kontrast "przetkał" mi jajowody, które były lekko zanieczyszczone.
Niedawno poroniłaś, to przykre, bardzo:-(, lecz wiadomo jedno, że ty napewno możesz zajść w ciążę. Lekarze z kliniki takie pozytywne wnioski z tego zakładają. Głowa do góry!!!! UDA SIĘ!!!

Do góry