reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Roza a tu i tam, długa historia do opowiedzenia. Głównie brak czasu przez remont i staż ... Pisałam wam,że dostałam się do sklepu odzieżowego, i tam zaczęło się moje piekło! na początku było extra,super.. A teraz to masakra ... Babka ze sklepu jest *******nięta! zaczęła się na mnie wyżywać za małe utargi i obwiniała mnie za to , kontrolowała i wysyłała znajome jak obsługuję klientów, wyciągała informacje z UP gdzie odmówiłam stażu itp! KOSZMAR już przed wszystkimi świętymi zrobiła mi jazdę, ale jakoś wytrzymałam, dzień w dzień się denerwowałam czy nie dostanę opierdalu za utarg - jak było dość kasy to jej było za mało ... nie spałam po nocach aż nabawiłam się nerwicy żołądka! :eek: wczoraj dostałam ochrzan za zaplecze! robi syf ( mnie nie było 3 dni przez żołądek w pracy ) a teraz wielkie haloo bo ona posprzątała i za "KARE" mam codziennie szorować zaplecze i po co się pchałam na staż jak się nie nadaję itp. Normalnie mam tak zrytą banie,że szok ... Dziś zażyczyła sobie zwrotu kluczy na czas choroby ( nie wytrzymałam i wzięłam 2 tyg L4) , mój G jej podrzucił klucze to już wiedziała nawet od kogo mam zwolnienie, paranoja - a któraś ***** z urzędu ją poinformowała nawet od jakiego lekarza ;/

Ostatnia edycja:
reklama
To Ty nie bierzesz nic na tarczycę? :eek: wg mnie to już powinien Ci gin przepisać najmniejszą dawkę, jak nie możesz dostać się do endo :tak:
butterfly - :szok::szok::szok::szok: chyba tylko tyle w ramach komentowania, w jakim to mieście? Jaki to sklep? ile ci tego stażu zostało? A odmawiałaś już kiedyś udziału w stażu? Jak na moje oko to nie opłaca się za 700 pln być na takim stażu - bo chyba tyle dostajesz , nie więcej? Ja bym na Twoim miejscu nagrywała takie rozmowy i przedstawiła później w UP, bo Ja wiem jak to jest, w mojej poprzedniej pracy też brali z UP na staż, byleby mieć tanią siłę - baaa bezpłatną!!! Tyle że byli 1000 razy lepsi od tej wiedźmy :angry:

Coś fajnego o dzieciach - http://pozytywnydzien.blogspot.com/

Ostatnia edycja:
Anastazja no nie biorę bo niby w normie bo do 4,02 chyba, nie byłam jeszcze bo nie chcę ab mnie zbył tym że szukam nie wiadomo czego:-:)-( jedną taka doktor mam na oku ale nie znam jej i nie mam nikogo z polecenia dlatego tak odwlekam:tak:. Myślisz że mam iść??? nie wiem czemu ale nie daje mi to spokoju:baffled:

anastazja odmówiłam raz przyjęcia stażu z UP i to ponad 2 lata temu! i musi mieć gdzieś wtyczkę z którąś urzędaską która jej wszystko papla!!! :baffled: ale mi ciśnienie podniosła! Za staż dostaję 750-816 zł. Teraz mam jeszcze iść podpisać do niej listę za urlop ale nie chce jej widzieć! Normalnie tak mi zjechała psychę że szok! w moim mieście ... zwykły sklepik na uboczu z ciuchami ... pociągnę L4 ile się da i zobaczymy ... Ostatnio mi już groziła,że zerwie staż ale nie może ...

Anastazja no nie biorę bo niby w normie bo do 4,02 chyba, nie byłam jeszcze bo nie chcę ab mnie zbył tym że szukam nie wiadomo czego:-:)-( jedną taka doktor mam na oku ale nie znam jej i nie mam nikogo z polecenia dlatego tak odwlekam:tak:. Myślisz że mam iść??? nie wiem czemu ale nie daje mi to spokoju:baffled:

I bardzo dobrze że nie daje Ci spokoju, bo to są normy ogólne, dla kobiet w naszym wieku - starające się o dziecko norma jest do 2 - każdy lekarz Ci to powie :tak: tak wysokie zostają bez odzewu ze strony lekarzy jeśli masz 60 lat i nie myślisz o posiadaniu dzieci więcej :-D:-D
Jak masz wizytę u gin - to mu to pokaż i powiedz że wiesz, że ma być w granica 1-2 żeby zajść w ZDROWĄ ciążę i bezpieczenie donosić - bo są osoby które i przy 4 i 7 zachodzą, ale nie zawsze to kończy się dobrze, bo przyczyną poronień m.in. jest tarczyca:tak: Nie straszę, ale może właśnie tutaj leży przyczyna niepowodzenia?:sorry:

Butterfly - jak masz możliwość to pociagnij, ale bym sie przeszła do UP i spytała czy znają prawa, bo nie mają prawa udostępniać o Tobie danych, dopóki nie wyrazisz zgody - i mają obowiązek poinformowania Cie o tym! Nie znam dokładnie jakie to są numery przepisów, ale możesz poszukać, inna sprawa, że Ty się uwolnisz 31.01 a inne dziewczyny tam przyjdą i znowu będzie to samo, a nie każda jest tak twarda- przy takiej presji nie zdziwię się jak dojdzie do tragedii - wiecie o jakiej mówię. Pomyśl o innych dziewczynach - ułatw im start ;)

Ostatnia edycja:
Anastazja no wczoraj rozmawiałam ze swoją lekarką i mówiła żebym skonsultowała wynik...w następnym mieś na bank pójdę tylko nie wiem czy robić nowe wyniki czy może być te z sierpnia??

anastazja najgorsze jest to,że ona ma wtykę w UP i nic jej nie zrobią. Byłam dziś w UP zawieść zwolnienie lekarskie to już ma wszystko doniesione, co gdzie jak i od kogo nawet. Siedzą tam takie pizdy że głowa mała! a tam stażyści co chwile uciekają i teraz wiem właśnie dlaczego ...

reklama
Ja bym zrobiła jeszcze raz, z tego co czytam na forach to powinno się robić co 6 tyg, mój endo każe co 3 mies, a endo kobitka do której chodzę żeby porównać kto co mówi :-) każe co 6 mies. i to tylko TSH. Nikt z nich nie patrzy na FT3 i 4 , więc nie są najlepsi, ale facet dał skierowanie na morfologie i cukier, a ta baba tylko na sód i potas dodatkowo i tyle.
butterfly - Ja to złośliwa jestem i bym podkablowała w takim razie do PIP :-p

Do góry