reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy z oczkami

Do okulisty mamy termin na styczeń:(Madzia niedawno miała zapalenie spojówek i po nim jakby bardziej trze oczka, już sama nie wiem, co robić, wyczytałam, że to może też być alergia albo pasożyty...buuu

reklama
Do okulisty mamy termin na styczeń:(Madzia niedawno miała zapalenie spojówek i po nim jakby bardziej trze oczka, już sama nie wiem, co robić, wyczytałam, że to może też być alergia albo pasożyty...buuu
moze idz do przychodni i prosto do okulistki i sptyaj sie czy cie przyjmie zazwyczaj przyjmuja troszke trzeba poczekac ale warto spróbowac.

4 miesięczna Emilka doskonale opanowała sztuke wkładania sobie paznokci w oko doprowadzajac nas rodziców wielokrotnie do palpitacji serca. Po mimo obcinania paznokci 2 razy w tyg godzine temu wlozyla sobie paznokcia w oko co jakis czas łzawi ale jest spokojna i happy. Pod pewnym kątem widac przezroczysty ślad na oku, czy to mozliwe ze to slad po tym paznokciu? : / jechac do okulisty?

Najlepiej przemywaj małej oczko solą fiziologiczną- jest do kupienia w każdej aptece ( na takie małe oczko proponuję kupić najmniejsze dostępne buteleczki), pamiętaj, że po otwarciu można taka wodę uzyć tylko raz, a poźniej nie ma już swojej wartośći. Ewentualnie mozna uzyć zaparzonego i schłodzonego naparu z rumianku. Z okulista bym się wstrzymała conajmniej do jutra. Szybkiego powrotu do zdrówka.

Po pierwsze nie panikuj!
Oczko lzawi, bo zostalo podraznione!
Prawdopodobnie mala marudzi z zupelnie innego powodu!
Ja wiem, ze latwo sie mowi, ale czasami rodzice doszukuja sie tego, czego faktycznie nie ma! Nie zrozum mnie zle! Obserwuj malenstwo i jesli oczko sie zaczerwieni, lub bedzie cos z niego lecialo, to masz powod do zmartwien. Zaloze sie ze niestety mala jeszcze nie raz podrapie sie w oczko. Moja rada. Zaczekaj do jutra i jesli nadal bedziesz zaniepokojona, to idz do okulisty.

Mój synek tak raz się udrapał, że powstał mały krwiak na białku oka ale po kilku dniach zniknął - jęsli bardzo się martwicie to idźcie do okulisty ale może akurat po kilku dniach jej to minie.

reklama
Wczoraj Alek obudził się ze strasznie zaspanymi oczkami. Takie wiecie male szparki ;-) Potem byliśmy na zakupach, trochę spał, trochę oglądał świat. Wieczorem oczka zaczęły mu łzawić, a w jednym z nich zauważyłam popękane naczynka. Mały poszedł spać, a kiedy się obudzil wszystko było juz w porządku. Jednak dziś oobudził się znów z opuchniętymi oczkami. Teraz w jednym [ale nie tym samym co wczoraj] znowu popękały mu naczynka. Co się dzieje?

Do góry