reklama
Słoneczko_Ktosia
Fanka BB :)
moze idz do przychodni i prosto do okulistki i sptyaj sie czy cie przyjmie zazwyczaj przyjmuja troszke trzeba poczekac ale warto spróbowac.Do okulisty mamy termin na styczeńMadzia niedawno miała zapalenie spojówek i po nim jakby bardziej trze oczka, już sama nie wiem, co robić, wyczytałam, że to może też być alergia albo pasożyty...buuu
4 miesięczna Emilka doskonale opanowała sztuke wkładania sobie paznokci w oko doprowadzajac nas rodziców wielokrotnie do palpitacji serca. Po mimo obcinania paznokci 2 razy w tyg godzine temu wlozyla sobie paznokcia w oko co jakis czas łzawi ale jest spokojna i happy. Pod pewnym kątem widac przezroczysty ślad na oku, czy to mozliwe ze to slad po tym paznokciu? : / jechac do okulisty?
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
Najlepiej przemywaj małej oczko solą fiziologiczną- jest do kupienia w każdej aptece ( na takie małe oczko proponuję kupić najmniejsze dostępne buteleczki), pamiętaj, że po otwarciu można taka wodę uzyć tylko raz, a poźniej nie ma już swojej wartośći. Ewentualnie mozna uzyć zaparzonego i schłodzonego naparu z rumianku. Z okulista bym się wstrzymała conajmniej do jutra. Szybkiego powrotu do zdrówka.
pandorka
Po pierwsze nie panikuj!
Oczko lzawi, bo zostalo podraznione!
Prawdopodobnie mala marudzi z zupelnie innego powodu!
Ja wiem, ze latwo sie mowi, ale czasami rodzice doszukuja sie tego, czego faktycznie nie ma! Nie zrozum mnie zle! Obserwuj malenstwo i jesli oczko sie zaczerwieni, lub bedzie cos z niego lecialo, to masz powod do zmartwien. Zaloze sie ze niestety mala jeszcze nie raz podrapie sie w oczko. Moja rada. Zaczekaj do jutra i jesli nadal bedziesz zaniepokojona, to idz do okulisty.
Oczko lzawi, bo zostalo podraznione!
Prawdopodobnie mala marudzi z zupelnie innego powodu!
Ja wiem, ze latwo sie mowi, ale czasami rodzice doszukuja sie tego, czego faktycznie nie ma! Nie zrozum mnie zle! Obserwuj malenstwo i jesli oczko sie zaczerwieni, lub bedzie cos z niego lecialo, to masz powod do zmartwien. Zaloze sie ze niestety mala jeszcze nie raz podrapie sie w oczko. Moja rada. Zaczekaj do jutra i jesli nadal bedziesz zaniepokojona, to idz do okulisty.
pandorka
Simon jak się miewa maleńka i jej oczko?
Mam nadzieję, że obeszło się bez okulisty![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Mam nadzieję, że obeszło się bez okulisty
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
reklama
eM.
Listopadowa mama '07
Wczoraj Alek obudził się ze strasznie zaspanymi oczkami. Takie wiecie male szparki ;-) Potem byliśmy na zakupach, trochę spał, trochę oglądał świat. Wieczorem oczka zaczęły mu łzawić, a w jednym z nich zauważyłam popękane naczynka. Mały poszedł spać, a kiedy się obudzil wszystko było juz w porządku. Jednak dziś oobudził się znów z opuchniętymi oczkami. Teraz w jednym [ale nie tym samym co wczoraj] znowu popękały mu naczynka. Co się dzieje?