reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z kupka:(((

Dziewczyny na mój gust Wasze "ciągnące się glutki" to tez norma bo mój Franek tez tak ma, a nie jest na nic uczulony:-D:-D:-D Więc chyba należą się Wam i Waszym maluszkom brawa:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
No to teraz tylko trzymać kciuki by te kupy zawsze były takie:-) ;-)

Musze Wam sie pochwalic:tak:Oliwia zrobila dzisiaj az 4 kupki,bylam w szoku:szok::szok::szok:Dwie byly takie jak zwykle a dwie ostatnie z kawalkami marchewki:)))Oczywiscie jak zwykle dostala soczek marchewkowy,ale do niego wlalam soczek jablkowy z gerbera i moze dlatego ja tak pogonilo;-)No nic bylam przeszczeliwa a za pierwszym razem to ta kupka byla taka duza ze prawie cale body i plecy sobie zapackala i dwa razy ja dzisiaj przebieralam:baffled:Ale lepsze to niz zamrtianie sie,ze ich nie ma:)))

o to ja również musze spróbowac Olek juz nie robi 3 dni kupki. Choc podawałam juz nie raz soczek marchwiowo jabłkowy własnej roboty. Ale moze mieszanka z gerberem pomaga :-) Agus a jak robisz własnoręczne soczki, przez sokowirówke?

Tak przez sokowirowke biore jedna marchwke i jedno jablko a akurat dzisiaj wzielam sama marchweke wlaalam do butelki 20 ml tej marchewki wzielam ten soczek gerbera tez 20 ml i dodalam wody na oko i sprobowalm nie slodzialam bylo to troche kwasne,ale wole jej nie przyzwyczajac do slodkosci i tak wypila i tak,wiec sprobuj Milkshake,moze Wam pomoze.:-)I wiesz co ja jej to podgrzeam i daje przed jedzeniem wypija 40 ml(bo w sumie jest tego soczku 60ml)i pozniej daje od razu cyca i kupka jak malowanie,sprobuj tak...

U nas piaty dzien bez kupki.:baffled: Na razie rekord. Czekam na nia z niecierpliwoscia, bo musze oddac probke na posiew w zwiazku z krwia. Malej to zaczyna przeszkadzac, czesto prezy sie i postekuje, ale jak na razie bez rezultatow. Zadnego "przyspieszacza" jej nie podaje, tylko masuje brzuszek.

kajenka moj Oluś tez nie robi kupki co ok 6 dni ale jak widze że się pręży to biore go pod paszki i sadzam na kucaka między moje nogi ( tak jakby siedział na nocniku) ja siedze półleżąco z podkulonymi kolanami i wtedy Olkowi łatwiej zrobić kupkę. Poradziła mi tak pediatra, by dziecko wziąć w kucki. Polecam bo pomaga.

Dziewczeta wiem ze karmienie piersia jest najlepsze ... ale gdybym widziala ze pomimo mojej diety i dziecko nadal nie moze sie wyrobic i sie meczy ... przeszla bym na mleko modyfikowane ... Dawidek tez mial problemy ... prezyl sie i plakal i nic nie pomagalo ... w koncu Bebiko Omneo dalo efekty i tak jest do dzisiaj ... kupke robi co 2 dni ale bez zadnych meczarni ... nie ma kolek ( mial jedna jedyna) ... nie ulewa ... moze faktycznie dajcie sobie na luz i dajcie przynajmniej raz dziennie dziecku Bebiko Omneo

Mojemu Olkowi na szczęsie bóle brzusia przeszły i ma dobre samopoczucie, więc chce pokarmić jak najdłużej piersią skoro mam możliwość, a też się boję ze sztucznym mlekiem bo Olek nie moze pić mleka krowiego. A to babiko omeno jest też dla alergików?

Agus dziś podałam Olkowi soczek marchwiowy (własnej robótki) z soczkiem jabłkowym z hippa (bo taki miałam) i odrobiną wody i co...... KUPA. Baaa nawet nie wiem kiedy ją zrobił, bo gugał w łóżeczku szczęśliwy :laugh2: Dzięki za poradę z " magiczną mieszanką":biggrin2:

reklama
Moniqa - ale dzieciom karmionym piersia podawanie mleka sztucznego (nawet bebiko omneo) moze wrecz zaszkodzic a nie pomoc!!! maluszki piersiowe sa przyzwyczajone do trawienia mleka mamy i potem czesto trudno im strawic sztuczne. nawet dzis o tym rozmawialam z pania doktor na wizycie

Do góry