reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z kupka:(((

Juz po wizycie u lekarza.
Co do krwi w kupce- musze zrobic posiew kalu (juz trzeci raz:baffled: ) i zaleznie od tego, co wyjdzie bedzie dalsze leczenie. Jesli bedzie klebsiella to mamy zglosic sie od razu, bo to grozna bakteria i konieczny bedzie antybiotyk. Na razie mam podawac malej podwojna dawke Dicofloru (probiotyk- cos jak Lakcid, ale bez mleka w skladzie) i czekac na wyniki badania.

Paula zostala tez zwazona- przez 2 tyg. przybyla 300g i wazy 5600g. Na siatce centylowej jest juz miedzy 10 a 25. Zostala tez osluchana i ogolnie zbadana i wszystko jest OK :)

reklama
A ja jestem wsciekla na lekarza.........:wściekła/y:
Mala miala wczoraj badania i szczepienia, wzielam ze soba jej pampersa aby pani doktor zobaczyla te zielono-sluzowa kupke....a ta mi na to ze nie musi widziec ze wsio jest dobrze bo widzi po dziecku...gdyby bylo cos nie tak to po dziecku by sie zauwazylo...i ze mam jesc wsio a nie zadna dieta !!
I mnie telepalo, kuzwa z holederska sluzba zdrowia :angry: :realmad: :growl: :wściekła/y:

A zatem byłam wczoraj sama u lekarki Wiktorka i:
ja mam nadal trzymać diete bezmleczną, jedynie mleko sojowe, jeśli dokarmiać małego to Nutramigenem, poza tym 2xdziennie po 1/3 smecty, nadal kapsułka Lacidofilu, jeśli do poniedziałku kupy się nie poprawią to mamy zrobić badania kału. Jesli wyjdą w porządku to kolejnym krokiem będzie prawdopodobnie odstawienie od piersi bo możliwe że synek uczulony jest na laktozę:baffled: No zobaczymy. Dziś zrobił już dwie kupy i nie wodniste ale takie grudkowate, i oprócz żółtawej mazi są jakby miaławe grudki, przerabiałyście takie może kupy?:eek:

nadia z Twojego opisu moge powiedzieć, że moja Marysia własnie takie robi:) i nic w nich mnie nie niepokoi, a i połozna nic na takowe nie mówi więc chyba jest ok :-)

Nadia dokladnie Oliwka robi wlasnie takie kupki i one sa jak najbardziej normalne,wiec nie masz sie czym przejmowac tylko cieszyc:))):-)

zapomniałam się wczoraj pochwalić :-) mały zrobił kupke SAMODZIELNĄ bez wspomagaczy po 6 dniach, chyba juz taki jego kupkowy urok...

Uff, no to może wreszcie wyszliśmy na prostą z tymi kupami!:-)
A sorki za jeszcze jedno sympatyczne pytanko, czy w tych wyżej opianych kupach u Waszych maluszków są też takie ciągnące się glutki, nie przezroczyste? Bo nie wiem czto ewenttualnie śluz?:baffled:
Mlikshake no to oby tak dalej u Was;-)

Milkshake to gratuluje!!!:-)Moze faktyczniete kupki beda sie pojawiac co pare dni i nic na to nie poradzisz...:tak:

reklama
Nadia, u mojej małej w kupce też się takie ciągnące glutki zdazają- nie przezroczyste. I nie wiem czy to śluz bo jak jest przezroczysty to widać od razu z czym ma się do czynienia. A to, może ma tak być?

Do góry