reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

Medina ja miałam krwiaka na początku ciąży, ło to w 7 tygodniu. Zgodnie z zaleceniami lekarza brałam duphaston i leżałam przez dwa tygodnie do nastepnej wizyty - i wtedy okazało się że krwiaka juz nie ma ;-)
Współżcie lepiej soie na razie odpuścić. A co do plamienia to ja nie miałam ale lekarz mówił że często występuje przy krwiakach.
Nie pozostaje Ci nic innego jak najwięcej się teraz oszczędzać i być dobej myśli. Powodzenia :-)

reklama
Oszczędzaj się Kochana, a będzie dobrze:) Moja przyjaciółka miała w ciąży ogromnego krwiaka, a dziś ma 6-letnią pięknę i mądrą córeczke:)

przy krwiakach nie wolno współżyć, trzeba leżeć jak najwięcej, nie dzwigać, w domu właściwie nic nie rób, niech inni teraz sprzątają i gotują, Ty tylko odpoczywaj. Jak będziesz się oszczędzać tokrwiak zniknie.

Bardzo dużo kobiet na początku ciąży ma krwiaki i plamią. Ja jeszcze nigdy nie słyszałam, żeby krwiak doprowadził do jakiś poważnych powikłań, albo co gorsze utraty ciąży. Wręcz przeciwnie zawsze słyszę, że wszyscy się martwią, ale jak odpoczywają to krwiak znika.

Ja też miałąm krwiaka i plamiłam, ale go wyleżałam, bralam leki i po miesiącu nie było po nim śladu:)

Hej dziewczyny. Mam (wydaje mi się) dosyc obfite upławy w pierwszych 3 miesiącach strasznie mnie swędziało w miejscach imntymnych, ale stosowałam płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym i swędzenie przeszło, ale martwią mnie upławy. Czy to normalne ,aha jestem w 19 tyg., a do lekarza mam dopiero za tydzień. Mam nadzieję że dowiem sie czegoś więcej do tego czasu. pozdrawiam was serdecznie

bliznak, jak Cię swędziało to prawdopodobnie zakażenie grzybicze, powinnaś iść do lekarza i mu o tym powiedzieć. A co do upławów to też koniecznie powiedz lekarzowi, bo jeżeli nie sa białe bądź przezroczyste, mają nieprzyjemny zapach, to prawie na pewno jakaś infekcja pochwy. Z kolei duża ilość śluzu, białego,bądź przezroczystego, bezzapachowego to całkowicie normalny objaw.

Hej Nancy1529. Swędzenie mi przeszło jakieś 3 tygodnie temu, kolor śluzu to przeźroczysty i bez zapachowy. Uspokoiłaś mnie przynajmniej do wizyty u lekarza.

Poczytałam troszke na internecie teraz dokładnie to smo co piszesz.

Dziękuje za szybką odpowiedź:-)

Ja w 6tc miałam krwiaka (1/3 wielkości płodu).
Miałam zalecenie aby nie współżyć i aby prowadzić oszczędny tryb życia (ale lekarz powiedział, że nie oznacza to leżenia plackiem na łóżku). Do tego się zastosowałam i po 10 dniach nie było już krwiaka.

magda88 jak tam samopoczucie?spacerujesz juz?ja juz pomalutku tak,ale mam jeszcze lozysko nisko ok 1 cm nad szyjka.lekarz mówi ze sie podniesie.najwazniejsze ze mozna pomalutku spacerowac i sie dotleniac:)choc i tak duzo lezakuje.chyba sie przyzwyczaiłam:)kupiłam sobie spodnie ciazowe,choc nie była to prosta sprawa.wkońcu zakupy były po 10 tygodniach.pozdrawiamy

reklama
Ja nie wiem jaki jest duzy, lekarz mi tylko powiedzial ze jest to malutki krwiaczek i dal leki... ale ze zdjecia na usg widze, że jest mniej więcej 1/3 wielkości kruszynki, która ma teraz 15 mm. Także rzeczywiście jest mały. Boje się tego krwiaka:( chciałabym żeby szybko się wchłonął.

mysle ze po tych lekach powinien się wchlonąc, wiec nie martw sie za wczasu:))