reklama
słowiczek
mama pisklaczków
Witaj.
W drugiej ciąży, w 6 tygodniu też plamiłam, a raczej dwa dni krwawiłam. Dostałam luteinę i duphaston z zaleceniem odpoczynku.
Bałam się strasznie, uważałam jak mogłam, co przy rozbrykanym niespełna dwulatku było ciężko.
Urodziłam.
Życzę powodzenia.
W drugiej ciąży, w 6 tygodniu też plamiłam, a raczej dwa dni krwawiłam. Dostałam luteinę i duphaston z zaleceniem odpoczynku.
Bałam się strasznie, uważałam jak mogłam, co przy rozbrykanym niespełna dwulatku było ciężko.
Urodziłam.
Życzę powodzenia.
Ja też plamiłam w 6 tc dokładnie przez 3 dni, dostałam skierowanie do szpitala gdzie stwierdzono, że poronienie się nie rozpoczeło(miałam USG) i że czekamy na rozwój sytuacji.
Nie dostałam żadnych leków, ciąża nie była zagrożona mimo tego plamienia.
Efektem jest już prawie 10-cio miesięczny synek widoczny na zdjęciu w avatarze i w podpisie.
Na Twoim miejscu leżałabym plackiem, brała zalecone leki i pewnie tak samo bym się martwiła.
Powinnaś wybrać lekarza, któremu na prawdę ufasz i jego zaleceń słuchać. Plamień i krwawień nie wolno bagatelizować i każdy rozsądny lekarz powinien o tym wiedzieć.
Nie dostałam żadnych leków, ciąża nie była zagrożona mimo tego plamienia.
Efektem jest już prawie 10-cio miesięczny synek widoczny na zdjęciu w avatarze i w podpisie.
Na Twoim miejscu leżałabym plackiem, brała zalecone leki i pewnie tak samo bym się martwiła.
Powinnaś wybrać lekarza, któremu na prawdę ufasz i jego zaleceń słuchać. Plamień i krwawień nie wolno bagatelizować i każdy rozsądny lekarz powinien o tym wiedzieć.
Bylam dzis ponownie u lekarza. Tym razem u innej gin. Stwierdzila, ze nie bedzie robila trzeciego usg i zbadala tylko palpacyjnie. Po chwili wziela moja reke i polozyla na dzidziusiu i zapytala, czy czuje. Powiedzialam, ze tak Ona na to, ze ciaza sie rozwija, wiec na pewno serduszko bije. Ona dala duphastron i kazala brac dwa razy dziennie + zwolnienie do 11.04, a potem zobaczymy. Powiedziala, ze prawdopodobnie peklo mi po prostu jakies naczynko w macicy. Byla bardzo sympatyczna. Nawet dala nr komorki, abym w razie czego, obojetnie od pory dnia czy nocy w razie czego dzwonila do niej. Tak wiec, ogolnie rzecz ujmujac, wyszlam z gabinetu bardzo podbudowana
Aneta_Opilowska
Kończymy Drugi Trymestr
Boje sie ! Bo wczoraj wieczorem zaczelam lekko plamic Delikatnie, bardzo delikatnie. W nocy byl spokoj, rano wlasciwie tez. Poszlam do Gina, dostalam Duphaston. Bardzo sie martwie... nie chce stracic mojej perelki. Bralyscie to?
A jutro jade na genetyczne USG......
Pomozcie mi !!!
A jutro jade na genetyczne USG......
Pomozcie mi !!!
reklama
Aneta_Opilowska
Kończymy Drugi Trymestr
Mam nadzieje .... Starm sie nie stresowac, ale to trudno.
probuje sobie dodatkowo tlumaczyc ze to moze przez nadzerke.......
Tak strasznie dlugo czekalismy.............
probuje sobie dodatkowo tlumaczyc ze to moze przez nadzerke.......
Tak strasznie dlugo czekalismy.............