reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
a ja znalazłam tańszy odpowiednik tego Oilatum do kąpania ... z Ziai emulsja dla niemowląt działa na takiej samej zasadzie co Oilatum i powiem Wam że jestem z niego bardzo zadowolona

byłyśmy dzisiaj u lekarza z tym pępkiem i Pani doktor powiedziała ze mam jej to porządnie wymoczyć w wodzie z mydłem i pokręcić tym kikutem trochę i tak przez pare dni :szok: (nie wiem czy to dobry pomysł)
a jak nie odpadnie to dopiero do chirurga. już sama nie wiem co mam robić....

AAA no i Nadia waży już 5 kg :-):-):-) i mierzyli ją i sie okazało że nic nie urosła,a nawet zmalała o 0,5cm ... ma teraz 57,5cm... nie wiem czy to możliwe żeby nic nie urosła... albo ją źle zmierzyli przy porodzie :eek:

a ja znalazłam tańszy odpowiednik tego Oilatum do kąpania ... z Ziai emulsja dla niemowląt działa na takiej samej zasadzie co Oilatum i powiem Wam że jestem z niego bardzo zadowolona

byłyśmy dzisiaj u lekarza z tym pępkiem i Pani doktor powiedziała ze mam jej to porządnie wymoczyć w wodzie z mydłem i pokręcić tym kikutem trochę i tak przez pare dni :szok: (nie wiem czy to dobry pomysł)
a jak nie odpadnie to dopiero do chirurga. już sama nie wiem co mam robić....

AAA no i Nadia waży już 5 kg :-):-):-) i mierzyli ją i sie okazało że nic nie urosła,a nawet zmalała o 0,5cm ... ma teraz 57,5cm... nie wiem czy to możliwe żeby nic nie urosła... albo ją źle zmierzyli przy porodzie :eek:
a smarujecie się jeszcze czymś po tej Ziajce??:) PS w szp. raz pokręciła położna Poli jak miała 4 dni i od razu odpadł, spróbuj:tak:

mycha -kochana naj prawidłowy wzrost jest ten mierzony przy porodzie mojego przy pierwszym szczepieniu zmierzyli z podkurczonymi nogami i wyszło 59,5 a przy urodzeniu miał 62cm a przy szczepieniu 68cm zresztą widać po nim jaki długo nogi jest, w domu mam przewijak 70 cm co widzę po tym ile mały ma... oni tak mierzą na odchrzan na pewno urosła nie martw się
a jeszcze chciałam spytać, bo patrze na twój suwak,że z 63kg chceszz schudnąć 8 kg, ile masz wzrostu?

2mycha1 pewnie źle ją zmierzyli jeżeli widzisz po ciuchach że wyrasta to pewnie ładnie urosła.co do pępka to nie wiem co myśleć, my fioletem smarowaliśmy.i tez jak miała cos ok, mc to odpadł. choć w szpitalu babeczka a tak góra 4 dni i odpadnie.jasne

a mnie się wydaje, że po porodzie to na szybko mierzą i to nie jest zbyt dokładne, zresztą dla mnie ta długość jest mniej ważna niż waga, nawet nie wiem ile Lena ma centymetrów

u nas dobrze małego zmierzyli zresztą każdy widział jaki długi wygląd już świadczył o jego wzroście, ale fakt co szpital to inaczej u nas znów w przychodni na odpal robią

Gola84 po Ziajce juz niczym nie smaruje, bo ładnie nawilża skórkę...
mam nadzieje ze jak ja pokrece to tez odpadnie :-)

andrzelika1989
mam nadzieje ze ja zle zmierzyli, bo trochę sie tym zmartwiłam :/
moja Nadia tez jest długonoga :tak: a ja wzrostu mam 172cm :)

aneczka87 ja tym fioletem smarowałam i sie ładnie podsuszył, teraz mam nadzieję że uda mi się go ukręcić ;-)

reklama
mycha to ty kochana po co chcesz chudnąć przy takim wzroście jak 172 z 63kg do 55kg to strasznie mało, ja marzę żeby ważyć 58kg, bo bardzo dobrze się tak czułam przy 164cm, a 63kg to i tak dla mnie dobra waga była i też było ok tylko, że póki co mam 68kg, a ty się nie masz z czego odchudzać pewnie

Do góry