reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem z Teściową

jadzia : racja, no i ja obrocilam tp w zart :) z mega usmiechem walnelam 'co tam szepczesz o czekoladzie i spodniach'
to zaciela szczeke i nic nie powiedziala... stchorzyla czy cos... a szkoda - byla okazja do szczerej rozmowy
a tak to jest tylko dziecienne mruczenie i obgadywanie za plecami z jej strony
kompletnie nie moj styl niestety, ale nie bede jej nawracac, to ona ma 60tke, nie ja ;)

reklama
na forum jest najczęściej anonimowe...do tego służy własnie forum że można było się wypowiedzieć,wyżalić i wyciągnać brudy bez konsekwencji że nam się oberwie za obgadywanie....nie wymieniamy nazwiski ani nawet imion...myslę że to nic złego...gdzieś trzeba się wygadać nie robiąc krzywdy drugiej osobie...

Jesli nie jestem w stanie pokazac swojej teściowej tego, co o niej pisze, to jest to obgadywanie, i anonimowośc tego nie usprawiedliwia. Można to robić, ale nie można mówić , że obgadywanie to nie mój styl.

Ostatnia edycja:
Magnez1 a pójście do psychologa i opowiedzeniu mu o swoim problemie z teściową to też obgadywanie:confused:
Anonimowe pisanie na forum, pisanie bloga czy pamiętnika to rodzaj psychoterapi.
Okazja do wyrzucenia z siebie złych emocji i skorzystania z rad osób, które są w podobnej sytuacji

Nie każda teściowa jest rozsądną osobą, z którą można pogadać i która zrozumie, że robi źle.
Tutaj nie pisze się o tych zwyczajnych teściowych tylko o skrajnych przypadkach.
O kobietach, które są destrukcyje, wprowadzają zament w rodzinie, są konfliktowe itp.

Rozmowa z psychologiem na terapii zwykle dotyczy pacjenta, nie innych osób. Ale nie o tym

Przesadzam, ale celowo. Bo gdy czytam wpisy, to znikoma ilość autorek widzi jakąś winę w sobie. "Każdy kij ma dwa końce", ale wszystko to wina teściowej. Ona obgaduje, ja tylko wylewam swoje uczucia. Ona się wyzłośliwia, ja żartuję. To ona miesza się do naszego zycia, ja tylko chcę zyc po swojemu. Ona jest zołzą ja mam swoje zdanie. Ona robi świństwa, ja popełniam błędy. Z nią nie da się szczerze porozmawiać...

Wg mnie to trochę niesprawiedliwe.

Ostatnia edycja:
reklama
żeby zapytać jak się czuje jej synuś (mój mąż) bo podczas popołudniowej wizyty wyglądał blado. I że to pewnie moja wina bo go źle karmię

Po co taki tekst:confused:
Po to, żeby sprowokować kłótnię i pokazać synowej jak kiepską jest żoną:confused:
Przecież to nie jej wina, że mąż jest blady......
To jest złośliwość a nie żart.

Nie chcesz chyba uwierzyć, że niektóre baby są mega konfliktowe i uwielbiają wbijać szpilę.
Nie jest tak, że każda synowa jest bez winy i jest zajebista.
Ale żadna synowa nie włazi z buciorami w życie teściowej i nie mówi jej jak ma żyć, jak się ubierać, jak dbać o teścia, jak gotować itd.

A tak na marginesie to z psychologiem rozmawiamy o tym co nas trapi i z czym lub kim may problem nie tylko o swoich uczuciach.

Ostatnia edycja:
Do góry