reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prezenty

Ja też myślę, że znikopis to fajna sprawa dla takiego maluszka. Julek dostał niedawno taką tablicę "suchościeralną", ale mimo, że mazak się niby zmywa schowałam, bo cały się sam mazał i zabierał się do rysowania po innych sprzętach. No i z jednej koszulki się mimo wszystko nie sprało.
Zdrapki super pomysł. Niestety niektóre prezenty mam już zapakowane, to chyba pomysł zostawię na kolejny rok.
Ja też nie robiłam teraz gadżetów z podobizną Julka, bo planuję zrobić je na dzień babci i dziadka, zarówno dla dziadków Julka jak i dla naszych, czyli Julczych pradziadków.
Julek też u znajomych zabawiał się Duplo, a oni mieli ich mnóstwo, bo ich syn szaleje na punkcie klocków. Sprawdzimy, jak mu się spodoba, to będziemy powiększać kolekcję. Kupiłam akurat ten zestaw, bo były sporo przecenione przez to, że rok leżały w sklepie i pudełko jest trochę sfatygowane. A podobne zestawy tegoroczne są ok dwa razy droższe. No a Julek bardzo interesuje się zwierzakami, więc uznałam, że najlepsze będą farma lub zoo.
Poza tym mam:
dla cioci zestaw startowy do decoupage (obudziła się w niej artystyczna dusza, a tego nie próbowała),
dla drugiej cioci: sweterek,
dla wujka: koszula i krawat,
dla teścia: rękawiczki skórzane,
dla teściowej: kolczyki i zawieszka na łańcuszek,
dla szwagra i szwagierki gry planszowe.

reklama
tak - znikopis to taka tablica ze specjalnym dlugopisem i mozna ja bardzo latwo wyczyscic - niektore tablice maja jeszcze do tego takie specjalne pieczatki lub inne atrakcje - ta co kupilismy malej ma jesczze przyciski w ksztalcie literek i po nacisniecu go mozna uslyszec slowo na taka literke - to jeszcze za wczesnie dla malutkiej ale nie zaszkodzi :)
Michal mial kilka takich w swoim zyciu - bardzo udana zabawka :) wazne jeszcze zeby ekranik do pisanie nie byl za maly;
znalazlam na allegro np:
TABLICA ZNIKOPIS GRA I ŚWIECI ! I-876 Nowe/Gw SS (273909008) IDG - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Moja Ingunia już od miesiąca szaleje ze znikopisem:-) Tylko ona akurat woli mały (kupiłam jej też duży ale jest mało poręczny i ona woli bawić się tym małym:tak:).

Na chrzciny zamówiłam sobie takie prezenty (dla Inguni oczywiście:-p):

- farbki do malowania paluszkami (te co miała już się zużyły a ona jest od tego uzależniona:-D)

- zestaw ciastoliny (ośmiorniczkę, co dostała na Mikołajki uwielbia) - ale ciocia już dzwoniła i powiedziała, że w sklepie namówili ją na piaskolinę - ponoć jest fajniejsza - no zobaczymy;-)

- tablicę do malowania z krzesełkiem i innymi bajerami (taką, co Buba niedawno pokazywała)

i duuużo klocków

Te klocki to dla mnie zagadka, bo w domu mamy malutko i rzadko się nimi bawimy (po przeprowadzce gdzieś je upchnęłam i zapomniałam o nich:-p)

No to dobrze myslalam co to znikopis. :-D:-D
DZiewczyny wlasnie dostalam ta paczke z kalendarzami i nie musilam nic placic. CHyba maja tam duzy burdel przedswiateczny ze sie o kase nieupomnili :tak::tak:;-)
Darek probuje sie znimi skontaktowac bo mi to na reke ze nie musze nic placic ale tak glupio troszke :tak::tak::tak:
Maks dostal juz od cioci paczke taka MATCHBOX MEGA RIG MASZYNY SUPER ZABAWA KRAK NOWY (285090070) - Aukcje internetowe Allegro
i jeszcze w przedszkolu cos takiego dostali ale nie zdalnie sterowane ale za to dodatkowo jeszcze w komplecie taki pojazd sprzatajacy jak ws klepach jezdza ludzika z miotelka i kosz na smieci
ŚMIECIARKA ŚMIECIARA ZDALNIE STEROWANA FUNKCJE (281728694) - Aukcje internetowe Allegro
A Maja wczoraj dostala od Mikolaja takie do ukladania pojemniczki z roznymi dziurkami takie od najmniejszego do najwiekszego ostatnio namietnie sie nimi bawila

woloszki ja michalowi tez kupilam ten zestaw maszyn budowlanych z matchboxa pod choinke (ale dalam 79 zl a nie 95 - szok jaka cena ) - niby duzy chlopak ale bardzo duzo o nim mowil - wiec kupilam :) dostanie to od dziadkow razem z szachami :)

a z tymi kalendarzami to jeszcze moga sie upomniec o zaplate ... lepiej sie jakos dogadac - powiecie ze nie zamawialiscie przeciez a jak beda sie upierac przy placeniu to zaproponujcie np polowe ceny tylko ... ale co wam bede pisac - jakos sobie poradzicie :)

Pewnie zaplacimy im cos ale zobaczymy jak sie sprawa wyjasni. Darek probowal kilka razy do nich dzwonic ale nikt nie odpowiada. Wiec poczekamy i zobaczymy.

to mi przypomina sytuację gdy mój wujek ni stąd ni zowąd dostał przelew na kilkadziesiąt tysięcy na konto (PKO BP). Bank sie pomylił.
Oj jak się potem dopominali!! A oni akurat z ciocią na urlop wyjechali i trochę poleżało i zaprocentowało. Jak zwrócił, to po niedługim czasie znów pomyłka i prezent - kilkanaście tysięcy!! :tak:

reklama
Kuchnia super:yes:
A z tymi pomyłkami na kont to nie trzeba oddawać jak ktoś się machnie niestety to ich wina tak słyszałam ale nie wiem jak to ma się naprawdę.
Mysmy kupili dziś ostatnie prezenty,ludzi przybyło na święta więc trzebabyło pokupować co nie co.
Victor już dostał(warsztat puchatka) bo stwierdziliśmy,że co za dużo to nie zdrowo a i tak nie kojarzy o co chodzi.Pod choinka i tak bedą czekać na niego 4 prezenty więc jest oki.
Jacek dostanie kieliszki o których już pisałam ze stali szlachetnej no i ma głośniki do kina domowego(a brak dvd bo padło:-D )
teściowa dostanie dywaniki do auta bo bardzo chciala więc zamówilismy przez kolegę w Pl i już mamy są super
Szwagierka dostanie maszynę do popkornu bo go wuielnia a jej facet lamtę ledową do auta bo bez przerwy w nim grzebie
Zajomym kupiliśmy 6 dużych kubków bo wiecznie narzekaja ,że mają małe a ich synek dostanie pchacza drewnianego tzn długi patyk a na dole jakis tam zwierzak o dzwoni jak jedzie
A do Pl prezenty pokupuje później już po nowym roku bo teraz nie mam sił i za dużo ludzi po sklepach lata
Ja dostałam melakser(w końcu) i dwyaniki do auta:-)

Do góry