reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty

Dobrze zrozumiałam? np kupon totolotka chybił-trafił?

A ja mam wszystkie prezenty!! Nigdy się z tym aż tak wcześnie nie uporałam. Zawsze myślałam, że mam tyyyleee czasu. A teraz byłam świadoma swoich ograniczonych możliwości (przy pracy od 8.30-18.30) i się zmobilizowałam jak nigdy. Fakt, że sporo kupiłam wieczorami przez internet.

Julek dostanie od nas takie klocki: Amazon.de: LEGO Duplo 3618 - Ville Bauernhof mit Familie: Spielwaren & Kinderwelt

reklama
odradzam absolutnie zakupy w sklepie tekstylia.abc24.pl
Sklep internetowy po�ciel firanki firany zas�ony obrusy narzuty
Zamówienie złożyłam u nich dwa miesiące temu. Podzielili je na dwie części o czym dostałam lakoniczną informację "Dostawa 1/2".
Dotarła pierwsza paczka i nic. Nikt nie odbierał moich telefonów i zero odpowiedzi na maile. Dopiero 8.12 dostałam lakonicznego maila, że obie paczki wysłali.
I znów zero odpowiedzi na moje pytania wysyłane mailem. Byłam wkurzona, że przepadło mi ok 150 zł. Dziś dzwoni do mnie mama, że przyszła do nich dziś paczka dla mnie. Kazałam jej rozpakować. Okazało się, że "odnalazło się" moje zagubione zamówienie. Nie wiem czemu wysłali drugą część na mój adres zameldowania skoro wyraźnie w zamówieniu podałam aktualny adres zamieszkania i na ten adres przyszła pierwsza paczka. Chyba w swoim burdelu wysłali na adres odnaleziony w moich danych z przelewu bankowego.
W każdym bądź razie odradzam każdemu, kontakt fatalny! Szkoda, że to nie allegro i nie mogę wystawić negatywa, ale przynajmniej napiszę co o tym myślę w sieci i kogoś ostrzegę przed nierzetelnym sprzedawcom.

Natomiast DUUUŻYYY PLUS :tak: dla planszomania.pl poleconej przez Joaśkę. Odpowiedzi na każde moje pytanie niemal natychmiastowo, szczera i wielka gotowość do pomocy. Przesyłka zrealizowana szybko i sprawnie i do tego informacja o każdym etapie realizacji.

No a my mamy taki problemik. Mowilam wam ze bedziemy zamawiac kalendarze na pewnej stronie. Napisalismy, przeslalismy zdjecia i mieli nam odeslac kalendarz w pdf czekalismy i nic w koncu sie odezwali po 4 dniach i wyslali nam plik w pdf. Mieslismy popatrzec i sie zdecydowac czy bedziemy chcieli je zamowic. Nie zdecydowalismy sie a dzis wieczorem dostalismy smsa ze paczka z tej firmy zostala nadana :-D:-D:-D
No jutro Darek bedzie dzwonil o co chodzi. Ale fajnie by bylo jakbysmy je dostali za friko heheheheheheheehehehehehhehehheheheh
My juz mamy tez wszystkie prezenty kupione. Wczoraj jeszcze kupilismy super breloczek do kluczy od samochodu. Ksztalt i wyglad rejestracji samochodowej z napisem "2 fast 4 you"Byly tez z imionami albo ze smiesznymi haselkami. :-D:-D
Dla Mai kupilismy nowe lozeczko turystyczne na allegro i po jednym dniu juz zostalo dostarczone do domku rodzicow. Wiec trez duzy plus. Dla siebie kupilismy monopoly i mamy zamiar kupic aparat cyfrowy ale nie mozemy sie zdecydowac.
Wiec teraz tylko do soboty i wyjezdzamy :-D:-D:-D:-D

I jakie w końcu kupiliście łóżeczko? Wnioskuję, że Maja będzie mogła już w Święta przetestować? Niech się dobrze sprawia! Łóżeczko,a Maja też przy okazji ;-)

Haucka na allegro za 109 zl i do tego nowe :-)
No Maja ostatnio robi sie bardzo samodzielna wreszcie wziela sie sama do jedzenia. Siada z Maksem przy malym stoliku i razem jedza posilki, nie da sie nakarmic, naszczescie wreszcie zaczela ubierac sliniak.

Dobrze zrozumiałam? np kupon totolotka chybił-trafił?
Może być, tylko, żeby był aktualny.
Ale najfajniejsze są zdrapki, bo potem wszyscy siedzą i drapią z nadzieją, że może trafi się coś ;p
I wiecie co - chciałam dzisiaj kupić i nie znalazłam w kioskach. To gdzie się teraz zdrapki kupuje?

Świadomość ograniczenia, to ja mam od 2 lat, jeśli chodzi o prezenty. 2 lata temu byłam w ciąży i akurat mnie rwa kulszowa dopadła i się ruszyć nie mogłam, a rok temu, wiadomo - Jagoda :) Internet to wybawienie :)
Ale zakupy przez internet, na święta kończę w okolicach Mikołaja, bo potem mogą nie zdążyć dojść na czas.

Dzięki Rybcia! :-D
Matołek ze mnie (a nie żaden Baran). Ale na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że po prostu nie gram.
No to dzisiaj będę szukała kolektur :)

magdalena my tez kupilismy wszystkim maluszkom ponizej 2 latek wlasnie klocki lego duplo - tylko inne niz twoje - mysle ze pomysl bedzie trafiony bo ostatnio mala swietnie takimi klockami bawila sie u znajomych :)

woloszki ciekawe co bedzie z tymi kalendarzami :)

my tez dzisiaj zamawiamy kalendarze - beda na jutro - to dla babc - a dla dziadkow chcemy zamowc koszulki z nadrukowanym zdjeciem wnukow ... bedzie przynajmniej wesolo a i mam nadzieje ze dziadkowie beda je noscic :)
a dla michala kupilismy super wypasionego robota na pilota :) a od dziadkow dostanie szachy;
a dla kamili od dziadkow zestaw kubeczkow do zabawy i znikopis;
a dla pozostalych dzieci : gra "kakuro", jenga, CD z muzyka, koraliki do prasowania zelazkiem;

a dla nas juz na mikolajki kupilismy zestaw dwoch przenosnych odtwarzaczy DVD z mozliwoscia przymocowania w samochodzie zeby dzieci w dlugich trasach mogly sobie filmiki ogladac :)

joaska i ja chyba kupie te zdrapki :)

reklama
Do góry