reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty Gwiazdkowe Czyli Co Przyniesie święty Mikołaj?

A u nas to tak skromniutko:zawstydzona/y: Mężusiowi kupiłam płaszcz ,ja dostałam wode toaletową ,Adzia zestaw do malowania dla dziewczynek z naklejanymi paznokciami ,pomadkami i cieniami i do tego kubeczekna picie ,Kamilek dostał zamek z rycerzami i też kubeczek ,Oskarek papućki mikołajkowe (niestety okazało się że za małe:zawstydzona/y: :-D oraz rękawiczki z dżwiękami oraz był u nas mój chrześnik który dostał foremki na ciastolinę oraz pistolet szeryfa .Takie drobniutkie ,ale radocha była na cały dom :-)

reklama
Wiolu-przecież to najważniejsze, żeby była radocha! u mnie Danonek nie dostał za dużo bo jeszcze nie rozumie, ale za rok... oj oj

Jasne,że nie musi byc duzo,oby prezenciki przyniosły radość!
U nas w tym roku jakioś sporo tego było,moi rodzice dostali od nas kopię płyt z naszego wesela,przybory kuchenne na stojaku,album na zdjęcia Oliwka,kalendarz z jego zdjęciami (z tego najbardziej sie cieszyli),,dziadek koszulę,krawat i szalik,tata tez szalik,kosmetyki Adidasa...reszty nie pamiętam...Darek portfel,statyw do cyfrówki,czapkę,bieliznę,ja lokówko-suszarkę,kilka książek kucharskich,m.in Pascala i kuchnię włoską(czas zacząc eksperymenty w kuchni hihi),puder,perfumki,od znajomych ksiązki Paulo Coelho,pościel....może starczy...ale Oliś i tak jest najlepszy,od dziadka dostał Grającego Uczącego Fisher Price i motorek który sam jeździ,gra i błyska i mały sie go boi,poza tym jest od 3 roku zycia!Do tego pół torby słodyczy! Niezły jest,co? Ale jak sie widzi wnuka 3ci raz w życiu to i prezenty są na wyrost hihi! Od nas zabawki do kąpieli,od moich rodziców krzesełko do karmienia,od tesciowej kojec,od Darka chrzestnego farmę ze zwierzaczkami,poza tym inne zabawki,gryzaki,grzechotki,ciuszki,sztućce i miseczkę,kubek niekapek,książeczkę,nawet pasek do spodni! Przyznam ze naprawdę się tylu prezentów nie spodziewałam...acha,a od męża dostałam złote i srebrne kolczyki i książkę "Potrawy dla wybrednych w 10,20 i 30 minut" czyżby jakas aluzja,haha?!

Malo , duzo , nie wazne!!! Najwazniejsze zeby podarki sprawialy radosc!!! Owszem fajnie jest dostac duzo prezentow ale jak sa nie tarfione to glupio udawac ze sie podobaja!!! Olu widac ze u was Mikolaj sie spisal, chyba byliscie bardzo grzecni!!! Wiolu u was tez bylo fajnie, przeciez nikt ni epatrzyl na ceny tych prezentow tylko na fakt ze cos dostal!!! Mam kolezanke ktora napisala do mnie w Wigilie ze od swojego chlopaka nic nie dostala, a sama stawala na glowie co jemu sprezentowac! Na ostatnia chwile robilam jej zdjecia by mogla dac do wydrukowania tego na plutnie o formacie 80x60cm, zeby on mogl sobie to na scianie powiesic! Chciala mu tez zrobic kalendarz i jak ja robilam sama na dzien przed swietami to oni to widzieli i on do niejk powiedzial zeby ona czegos takiego czasem nie robila boon to powiesi w kiblu i bedzie sobie tym tylek wycieral!! Cham jeden!!! Niech ja go tylko dorwe!!! Ja krytykuje a sam niczym nie zablysnal, nic jej nie dal, nawet paczki czekoladek, gole zero!!! To smutne!!!

Allanek dostal od moich rodzicow, kasiore i plastikowa butelke na mleczko bo juz umie sam trzymac i pic,od ciotki ze szwajcarji dostal kase i maskotke, od Laili kase, maskotke, ksiatzeczke i taki fajny szaliczek na rzep! Od tesciow dostal kamizelke ocieplana i spodnie na narty ale to chyba jak bezdie mial 5 lat bo teraz tego nie zalozy bo sie utopi! Za to dali mu jeszcze fajyn sliniak-fartuszek a kasy nie dali mimo ze sami kazali zebysmy Allankowi konto zalozyli! Chyba sie bali ze sami to wydamy!!! Ale glupki! Nie myslcie ze mi zaklezy na ich kasie ale sami obiecali i sie wypytywali przed swietami o to co mu sprezentowac!!! Od nas dostal dwa albumy na zdjecia bo gdzies musze te jego wszystkie fotki poukladac!!! Mysle ze Allanek ogolnie jest z prezentow zadowolony i jego pierwsza gwiazdka byla udana!!!
Kristi dostal ten rowerek treningowy, 2 koszule, skarpetki, majtki i od zonki odtwarzacz DVD!!! Ale sie cieszyl!!!
Jak juz pisalam prezenty chyba wszystkim sie podobaly z malym , nieliczacym sie wyjatkiem-tesciowej!!!

U nas Mikolaj tez bogaty nie byl, ale to nie wane. Wiecie, ci znajomi u ktorch bylismy na Wigilii maja 3,5 letniego synka. I jak zaczeli prezenty pod choinke znosic to trwalo to jakies 20 min, myslalam ze mi oczy z orbit wyjda:szok: ten dzieciaczek juz nie wiedzial co dostal, nie mowiac o tym zeby sie bawil wszystkim. wszystkie prezenty lezaly pozniej odpakowane na kupie, a on si ebawil 3 zabawkami. Szok. w przyszlym roku to nie wiem co wymysla, bo on juz wszystko ma;-)
No, a nasz maluszek dostal od nas tego zolwika, a od znajomych(roznych): maskotke, ubranko na wiosne, pizamke, obrazki na sciane, i gryzaczki. I tak jeszcze nic nie rozumie, hihi, ja sie cieszylam bardziej od niego;-) :tak: :-)
Agatko, tesciowa olej, a ten chlopak to naprawde cham. Nikt preciez nie oczekuje wielkich prezentow, ale chociaz cos, to zawsze tak milo na duszy, ech szkoda gadac...

przyłączam się do MartaQ-chłopak chamisko a teściową olej jak ja swoją-ciepłym moczem (MAM JUŻ JEJ DOŚĆ!!!!!!!)

Krecik bardzo ważną rzecz napisała...Nie ważne czy mało czy dużo...Ważne by były od serca i...trafione bo to znaczy,że osobą od których te prezenty dostajemy,znają nas,znają nasze gusty i tym pokazują,że im na nas zależy...

reklama
U nas z prezentami było różnie-większość trafiona tylko ze strony męża trochę nie trafili z rozmiarami :baffled: no i za małe ubrania kupili:sick: ale to nic, nie to najważniejsze. Mała dostała sporo zabawek i już jest problem bo nie ma ich gdzie trzymać :no: część wylądowała pod łóżeczkiem:tak: najważniejsze że bujawka jej się spodobała-cieszyła się od ucha do ucha jak ją wsadziliśmy i bujaliśmy:laugh2::-p
A ja dostałam super książkę (poradnik dla rodziców o wychowywaniu dziewcząt:tak:) i puzzle (bardzo lubię układać) no i teraz nie wiem za co się zabrać w wolnej chwili jak mała śpi:-):-D dlatego na bb mało zaglądam:baffled:

Do góry