reklama
Ewan - ja bardzo przepraszam, nie zdazylam odpowiedziec na Twojego posta a nie wiedzialam ze kupujecie aparat. Ale naprawde dobra decyzja.
Warto zainwestowac, bo jest teraz przeciez tyle okazji. My mamy ten:
Canon Deutschland - EOS 350D
Wasz jest bardzo podobny. Najwazniejsze zeby mial duza pojemnosc i mozliwosc przestawienia na automat albo na reczne zdjecia. Fajnie jak ma tez opcje czarno-biala, ale wiekszosc aparatow ma. My jestesmy zadowoleni, ale z tego wszystkiego musielismy dokupic maly serwer do komputera tylko na zdjecia, bo one mase miejsca zajmuja (polecam, ale sie zupelnie nie znam wiec jezeli maz jest zainteresowany to moge zapytac marca co my mamy)
Kreciku - my tez zastanawiamy sie nad kamera i moze kupimy choc obydwoje w tym temacie zupelnie zieloni jestesmy.
Nie bedziemy sobie w tym roku robic jakichs wielkich prezentow, ja kupie Marcowi cygara i moze jakies whisky. Reszte prezentow kupuje Marc bo jedziemy do jego rodziny i on zawsze trafia w dziesiatke. Byl dzis na zakupach, dla tescia kupil zestaw do telefonowania z samochodu (kurcze nie wiem jak to sie fachowo nazywa) bo on zawsze sie zatrzymuje i z komorki do nas dzwoni.
Dla teciowej kupil takie fajne ramki na zdjecia, ktore sa na tablicy magnesowej i mozna je dowolnie przesuwac i komponowac i zamowil tez odrazu kilka odbitek. Tesciowa ma 24 tez urodziny wiec na urodziny kupil jej specjalne czekoladki-cudenka i specjalna goraca czekolade.
Dla siostry kupil zestaw filmow "Dr. House" - nie wiem czy leci w Polsce. Ona jest lekarzem a to taki fajny serial, troche czarnego humoru, o lekarzach i ich problemach.
Dla brata i szwagierki (o nauczylam sie od koci tego slowa;-) ) nic nie kupil bo wczoraj sie panowie zdzwonili i ustalili ze kupujemy tylko prezenty dla dzieci. Wiec dla chrzesniaka kupil takie puzzle 3D, wygladaja jak globus i trzeba je ulozyc tak zeby pasowaly, wiec mozna ladnie sie przy tym geografii nauczyc.
Dla mnie...chyba nic, bo ustalilismy ze nic, moze jakis drobiazg bo chcemy w koncu kupic te kamere a to jednak spory wydatek.
I tyle.
Aha...zamowione przeze mnie tydzien temu kalendarze jeszcze nie doszly, jak nie dojda jutro to sie moge w ...pocalowac, bo wyjezdzamy.((
A prezenty uwielbiam pakowac. Moglabym hurtowo i wasze popakowac Polecam sie na przyszlosc.
Warto zainwestowac, bo jest teraz przeciez tyle okazji. My mamy ten:
Canon Deutschland - EOS 350D
Wasz jest bardzo podobny. Najwazniejsze zeby mial duza pojemnosc i mozliwosc przestawienia na automat albo na reczne zdjecia. Fajnie jak ma tez opcje czarno-biala, ale wiekszosc aparatow ma. My jestesmy zadowoleni, ale z tego wszystkiego musielismy dokupic maly serwer do komputera tylko na zdjecia, bo one mase miejsca zajmuja (polecam, ale sie zupelnie nie znam wiec jezeli maz jest zainteresowany to moge zapytac marca co my mamy)
Kreciku - my tez zastanawiamy sie nad kamera i moze kupimy choc obydwoje w tym temacie zupelnie zieloni jestesmy.
Nie bedziemy sobie w tym roku robic jakichs wielkich prezentow, ja kupie Marcowi cygara i moze jakies whisky. Reszte prezentow kupuje Marc bo jedziemy do jego rodziny i on zawsze trafia w dziesiatke. Byl dzis na zakupach, dla tescia kupil zestaw do telefonowania z samochodu (kurcze nie wiem jak to sie fachowo nazywa) bo on zawsze sie zatrzymuje i z komorki do nas dzwoni.
Dla teciowej kupil takie fajne ramki na zdjecia, ktore sa na tablicy magnesowej i mozna je dowolnie przesuwac i komponowac i zamowil tez odrazu kilka odbitek. Tesciowa ma 24 tez urodziny wiec na urodziny kupil jej specjalne czekoladki-cudenka i specjalna goraca czekolade.
Dla siostry kupil zestaw filmow "Dr. House" - nie wiem czy leci w Polsce. Ona jest lekarzem a to taki fajny serial, troche czarnego humoru, o lekarzach i ich problemach.
Dla brata i szwagierki (o nauczylam sie od koci tego slowa;-) ) nic nie kupil bo wczoraj sie panowie zdzwonili i ustalili ze kupujemy tylko prezenty dla dzieci. Wiec dla chrzesniaka kupil takie puzzle 3D, wygladaja jak globus i trzeba je ulozyc tak zeby pasowaly, wiec mozna ladnie sie przy tym geografii nauczyc.
Dla mnie...chyba nic, bo ustalilismy ze nic, moze jakis drobiazg bo chcemy w koncu kupic te kamere a to jednak spory wydatek.
I tyle.
Aha...zamowione przeze mnie tydzien temu kalendarze jeszcze nie doszly, jak nie dojda jutro to sie moge w ...pocalowac, bo wyjezdzamy.((
A prezenty uwielbiam pakowac. Moglabym hurtowo i wasze popakowac Polecam sie na przyszlosc.
Hihi jagusiu , dr. House, uwielbiam i to jest ulubiony film Kristiana!!! Teksty w tym filmie i podejscie lekarza do pacjentow to dobry temat do dyskusji!!! Ale to nie ten watek!!! hihi
Fajnie jagusiu ze Marc ma takie dobre wyczucie do prezentow, moj maz by wszystkim pokupowal to co sam by chetnie chcial dostac!!! Np, mojej mamie chcial kupic MP3 player, wiedzac ze to dla niej czarna magia, ale on dostal to ode mnie w zeszlym roku i tak sie z tego cieszy ze teraz by kazdemu to prezentowal!!! Jego siostra dostala to na urodziny, no ale moja mama nie byla by zbyt szczesliwa boona z technika to troche do tylu jest!!!
Jagusiu te Puzzle to super prezent, sama chetnie bym cos takiego poukladala!!!
No i mam nadzieje ze twoje kalendarze dojda jednak na czas!!! Trzymam kciuki!!!
Fajnie jagusiu ze Marc ma takie dobre wyczucie do prezentow, moj maz by wszystkim pokupowal to co sam by chetnie chcial dostac!!! Np, mojej mamie chcial kupic MP3 player, wiedzac ze to dla niej czarna magia, ale on dostal to ode mnie w zeszlym roku i tak sie z tego cieszy ze teraz by kazdemu to prezentowal!!! Jego siostra dostala to na urodziny, no ale moja mama nie byla by zbyt szczesliwa boona z technika to troche do tylu jest!!!
Jagusiu te Puzzle to super prezent, sama chetnie bym cos takiego poukladala!!!
No i mam nadzieje ze twoje kalendarze dojda jednak na czas!!! Trzymam kciuki!!!
Ja jak mowilam kupuje tylko przenty dla Jacka i Mikiego no i jak pojdziemy do znajomych to dla ich dzieciaczkow. Miki dostanie tego zolwia (juz przyszedl, fajny jest:-) ) A dla dzieciakow znajomych zabawki, teraz na topie jest Bob budowniczy i Tomas, paciag, hihi
A co do aparatu i kamerki, to mi sie tez marzy kamerka, ale na razie krecimy filmiki aparatem i tez sa ok, dobra jakos . A aparat mamy taki
http://www.dpreview.com/reviews/kodakdx7590/
ale juz dawno kupilismy i teraz bym chciala taki malutki, zebym mogla sobie w kieszeni nosic, moze next year...;-)
A co do aparatu i kamerki, to mi sie tez marzy kamerka, ale na razie krecimy filmiki aparatem i tez sa ok, dobra jakos . A aparat mamy taki
http://www.dpreview.com/reviews/kodakdx7590/
ale juz dawno kupilismy i teraz bym chciala taki malutki, zebym mogla sobie w kieszeni nosic, moze next year...;-)
No,w końcu i my mamy w końcu prezenty skompletowane!Mamy dostaną portfele,Ojcowie etui na dokumenty,Mario polar MEXX i perfumy Miracle,Babcia lampkę nocną i kalendarz ręcznie malowany z Janem Pawłem II,,dzieciaki zabawki(Zuzia caaaaały wór)a reszta,jak już pisałam po elfiku i Raffaello...Aha,mojej chrześnicy kupiłam kolczyki.
mój Danonek już dziś dostał krzesełko do karmienia od chrzestnego, fajowe jest. A co do pakowania to nie za bardzo lubie bo nie mam żadnych zdolności plastycznech niestety:-( i jakieś byle jakie wychodzą. Taka pomocna Jagusia by mie się przydała przed każdymi świętami
A wiecie,że nam te drugie kalendarze nie doszły jeszcze???I ten komplecik śłiniaczek,butki i reszta też nie...Baaardzo się zdenerwowałąm!Zwłaszcza kalendarzami...Pół biedy z nami...Rodzicom daliśmy te wcześniejsze ale dla prababci nie mieliśmy nic do lampki-w biegu kupiliśmy Jej taki ręcznie malowany z Janem Pawłem II i zadowolona byłą ale...Nie słowna ta druga firma!!!!!!!!!!!!!!!
no i oczywiście teściowa jak zwykle chyba nie bardzo zadowolona ale jej z prezentami się nie dogodzi, za to dart mężowski jest strzałem w dziesiątkę, tylko dziś ręka już boli od rzucania
a jak u Was z celnością prezentów?
a jak u Was z celnością prezentów?
My z Mario nawzajem w 10 trafiliśmy!Moi Rodzice też bardzo byli zadowoleni-zwłaszcza z Zuzolkowego kalendarza!Teść też się ucieszył z etui a teściowa...No cóż...Portfel obejrzała i owszem a potem...godzinę się zachwycała pojemnikiem do próżniowego przechowywania żywności,który Krzysio(młodszy brat Mario)im kupił A reszta mojej Rodzinki też była zadowolona z drobiazgów,które od nas dostali.Dzieciaki natomiast szalały!!!
reklama
Podziel się: