reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prezenty dla naszych dzieciaczków:)

Kurcze pisałam,pisałam i mi skasowało...wredny ten moj komp.

Miranda masz racje. Pogrzebałam i tez znalazłam baardzo dobrą oferte tych pieluch. 13szt,kosztuje ok 300zł,wiec w tej sytuacji się skuszę.
Wiesz co o tym praniu to czytałam na jakieś takiej specjalistycznej stronie,gdzie są tylko takie rzeczy jak pieluszki i akcesoria do nich...Ale skoro ty uzywasz tych pieluch i piszesz,ze można je prać normalnie,to mi to wystarcza.

A powiedz mi jeszcze Mirando kochana,ile Ty masz tych pieluch i czy na noc zakładasz albo zakładałaś jakieś ekstra chłonne wkładki do tych pieluch,o i jaki rodzaj pieluch polecasz?? Z góry buźka za odp:)

reklama
Natt, a jakie to pieluszki, to coś więcej powiem.Są różne typy, Ja używałam od kiedy się urodziła 5 różnych typów.
Jak siuśkała w nocy to zakładałam pieluchę + wkład i oczywiście obowiązkowo otulacz. ale w dzień też dawałam wkład. Najbardziej polecam bambusowe pieluszki, albo przynajmniej wkładki, ale to droga impreza. Te z kieszonką i odrazu z PUL-em nieprzemakalnym wydają mi się najfajniejsze, ale ja ich nie używałam więc nie wiem do końca. A co do ilości to zależy Jak często pierzesz, i jak dużo Natalka siusia, ale mniej więcej jak Jagoda nie używała nocnika szło mi ok 5-8 pieluch na dzień. Polecam kolorowe, bo częściej się pierze kolorowe ciuchy, więc szybciej się do nich dozuca. Przed włożeniem do zwykłego prania przepłukuję pieluchy albo w misce, ale czesciej po prostu włączam płukanie i po dokładam resztę ciuchów.
U nas najlepiej sprawdzają się takie. Są od urodzenia do zakończenia pieluchowania One Size Cloth Diapers, ale podejżewam że o ile są w Polsce to są masakrycznie drogie. Ja kupowałam na ebayu nowe, od ludzi którzy kupili albo dostali a nie używali.
Acha, a na kupke wkłada się do pieluszki taki mięciutki papierek, króry potem wyżuca się do ubikacji wraz z zawartością.

Moniczko:),dzięki za info. Bardzo mi pomogłaś. Wiesz ,ćo te pieluszki to są te które Ty pokazywałaś ( kolorowe na napy,regulowane dla dziecka od 0 do....lat:) )na allegro tylko znalazłam jakieś takie w promocji właśnie 12+1gratis.

mam pomysła na prezent dla córki (na Mikołaja albo na Święta BN) - wózek dla lalki :-)

chciałam sprzedac leżak - bujak po Jasiu i Moni...Monetta sie jednak do niego przypieła i siada w nim, kładzie się... kładzie tez lalę i ją buja... laleczke tez tuli i całuje w głowke wiec wózeczek się przyda... musze tylko jakis na gumowych kółkach poszukac bo plastikowe bardzo hałasują...

my tez mamy wózeczek dla lalek i świetna sprawa,mała zachwycona nawet sama w nim jeździła po domku
a na gwiazdke i mikołaja pomysłu nie mamy i chyba w tym roku nic nie bedzie

no ja tez jakoś jeszcze nie wpadłam na ten pomysł mikołajkowy

wózek taki spacerowy kupiłam jej jak była chora, bo uwielbiała się bawić u koleżanki i mogę potwierdzić że robi furorę, tylko ceny mają straszne! w życiu bym nie powiedziała że taki wózek może kosztować 80zł!!! ja wzięłam taki za 25 i ma plastikowe koła ale mi nie przeszkadza jakoś ten hałas

Mnie sie juz domku odechciało pokazałam mezowi, komentarz domek???a to nie tak bardziej dla dziewczynki??:(
Kupie wiec nie wiem co...

reklama
Kasia ;-) zapytaj meza czy na łódce zyje czy w domku??? on przeciez duzy chłopczyk jest i w domku mieszka wiec mały chłopczyk moze sie małym domkiem tez bawic :yes:

Do góry