reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty dla naszych dzieciaczków:)

Kurcze pisałam,pisałam i mi skasowało...wredny ten moj komp.

Miranda masz racje. Pogrzebałam i tez znalazłam baardzo dobrą oferte tych pieluch. 13szt,kosztuje ok 300zł,wiec w tej sytuacji się skuszę.
Wiesz co o tym praniu to czytałam na jakieś takiej specjalistycznej stronie,gdzie są tylko takie rzeczy jak pieluszki i akcesoria do nich...Ale skoro ty uzywasz tych pieluch i piszesz,ze można je prać normalnie,to mi to wystarcza.

A powiedz mi jeszcze Mirando kochana,ile Ty masz tych pieluch i czy na noc zakładasz albo zakładałaś jakieś ekstra chłonne wkładki do tych pieluch,o i jaki rodzaj pieluch polecasz?? Z góry buźka za odp:)

reklama
Natt, a jakie to pieluszki, to coś więcej powiem.Są różne typy, Ja używałam od kiedy się urodziła 5 różnych typów.
Jak siuśkała w nocy to zakładałam pieluchę + wkład i oczywiście obowiązkowo otulacz. ale w dzień też dawałam wkład. Najbardziej polecam bambusowe pieluszki, albo przynajmniej wkładki, ale to droga impreza. Te z kieszonką i odrazu z PUL-em nieprzemakalnym wydają mi się najfajniejsze, ale ja ich nie używałam więc nie wiem do końca. A co do ilości to zależy Jak często pierzesz, i jak dużo Natalka siusia, ale mniej więcej jak Jagoda nie używała nocnika szło mi ok 5-8 pieluch na dzień. Polecam kolorowe, bo częściej się pierze kolorowe ciuchy, więc szybciej się do nich dozuca. Przed włożeniem do zwykłego prania przepłukuję pieluchy albo w misce, ale czesciej po prostu włączam płukanie i po dokładam resztę ciuchów.
U nas najlepiej sprawdzają się takie. Są od urodzenia do zakończenia pieluchowania One Size Cloth Diapers, ale podejżewam że o ile są w Polsce to są masakrycznie drogie. Ja kupowałam na ebayu nowe, od ludzi którzy kupili albo dostali a nie używali.
Acha, a na kupke wkłada się do pieluszki taki mięciutki papierek, króry potem wyżuca się do ubikacji wraz z zawartością.

Moniczko:),dzięki za info. Bardzo mi pomogłaś. Wiesz ,ćo te pieluszki to są te które Ty pokazywałaś ( kolorowe na napy,regulowane dla dziecka od 0 do....lat:) )na allegro tylko znalazłam jakieś takie w promocji właśnie 12+1gratis.

mam pomysła na prezent dla córki (na Mikołaja albo na Święta BN) - wózek dla lalki :-)

chciałam sprzedac leżak - bujak po Jasiu i Moni...Monetta sie jednak do niego przypieła i siada w nim, kładzie się... kładzie tez lalę i ją buja... laleczke tez tuli i całuje w głowke wiec wózeczek się przyda... musze tylko jakis na gumowych kółkach poszukac bo plastikowe bardzo hałasują...

my tez mamy wózeczek dla lalek i świetna sprawa,mała zachwycona nawet sama w nim jeździła po domku
a na gwiazdke i mikołaja pomysłu nie mamy i chyba w tym roku nic nie bedzie

no ja tez jakoś jeszcze nie wpadłam na ten pomysł mikołajkowy

wózek taki spacerowy kupiłam jej jak była chora, bo uwielbiała się bawić u koleżanki i mogę potwierdzić że robi furorę, tylko ceny mają straszne! w życiu bym nie powiedziała że taki wózek może kosztować 80zł!!! ja wzięłam taki za 25 i ma plastikowe koła ale mi nie przeszkadza jakoś ten hałas

Mnie sie juz domku odechciało pokazałam mezowi, komentarz domek???a to nie tak bardziej dla dziewczynki??:(
Kupie wiec nie wiem co...

reklama
Kasia ;-) zapytaj meza czy na łódce zyje czy w domku??? on przeciez duzy chłopczyk jest i w domku mieszka wiec mały chłopczyk moze sie małym domkiem tez bawic :yes:

Do góry