My też ostatnio mieliśmy ten dylemat i szukaliśmy pomocy na forach Propozycji było dużo, ale zdecydowaliśmy się na bawełniane literki z imieniem dziecka do powieszenia na ścianie lub nad łóżeczkiem. Zamówiłam ze strony Link do: Pokój Dziecka - sklep z artykułami dla dzieci i rodziców, bo wyczytałam, że szyją ręcznie w Polsce.Hej dziewczyny,
W przeciągu najbliższego miesiąca idę na dwa chrzty - dziecka koleżanki i kuzynki. Chciałabym kupić jakieś praktyczne, fajne prezenty w cenie do około 200zł. Żadnych łańcuszków, kościelnych bibelotów itp. Przyjecia mają być w luźnej atmosferze i rodzice nie oczekują jakis darów "na bogto"
Prezenty dla dziewczynki i chłopca, dzieci mają teraz - 6 i 8 tygodni.
Z góry dziękuję
reklama
Amore
Aktywna w BB
Ja nie lubię jak dziecko dostaje zabawki. Ma ich milion, żadnymi się nie chce bawić, a wyrzucić / oddać nie pozwala.
Sama bym dała pieniądze i pewnie jakiś łańcuszek, żeby dziecko też coś miało, nie tylko rodzice
Każdy ma inne preferecje Ja mogę powiedzieć ze swojej perspektywy - czyli osoby doroslej, która dostała całkiem sporo biżuterii jako dziecko - nic z tego w dorosłym życiu nie noszę, jako nastolatka też nie nosiłam, bo zwyczajnie mi się nie podobały te medaliki itp
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Dlatego trzeba je uwzględniać przy kupowaniu prezentów chrzestni to zwykle bliskie rodzicom osoby, więc ich preferencje mogą określić. Gorzej z takim niemowlakiem, bo on jeszcze sam nie zna swoichKażdy ma inne preferecje
N
Natuś_ka
Gość
Dla mnie chrzest czy komunia to okazje wlasnie na bardziej pamiatkowe prezenty, nie pieniądze.
Podziel się: