reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezent na chrzest w normalnej cenie ;)

Hej dziewczyny,
W przeciągu najbliższego miesiąca idę na dwa chrzty - dziecka koleżanki i kuzynki. Chciałabym kupić jakieś praktyczne, fajne prezenty w cenie do około 200zł. Żadnych łańcuszków, kościelnych bibelotów itp. Przyjecia mają być w luźnej atmosferze i rodzice nie oczekują jakis darów "na bogto" :D
Prezenty dla dziewczynki i chłopca, dzieci mają teraz - 6 i 8 tygodni.
Z góry dziękuję :)
My też ostatnio mieliśmy ten dylemat i szukaliśmy pomocy na forach :D Propozycji było dużo, ale zdecydowaliśmy się na bawełniane literki z imieniem dziecka do powieszenia na ścianie lub nad łóżeczkiem. Zamówiłam ze strony Link do: Pokój Dziecka - sklep z artykułami dla dzieci i rodziców, bo wyczytałam, że szyją ręcznie w Polsce.

reklama
Ja nie lubię jak dziecko dostaje zabawki. Ma ich milion, żadnymi się nie chce bawić, a wyrzucić / oddać nie pozwala.
Sama bym dała pieniądze i pewnie jakiś łańcuszek, żeby dziecko też coś miało, nie tylko rodzice 🙂

Każdy ma inne preferecje :) Ja mogę powiedzieć ze swojej perspektywy - czyli osoby doroslej, która dostała całkiem sporo biżuterii jako dziecko - nic z tego w dorosłym życiu nie noszę, jako nastolatka też nie nosiłam, bo zwyczajnie mi się nie podobały te medaliki itp ;)

Dla mnie chrzest czy komunia to okazje wlasnie na bardziej pamiatkowe prezenty, nie pieniądze.

Do góry