reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

prenatalne na nfz

reklama
Bylam w identycznej sytuacji jak ty. Nie bylo juz terminow na nfz wiec zdecydowalam sie pojsc i zrobic wszystko prywatnie. Jakiez bylo moje zdziwienie jak pani w rejestracji sama zapytala czy moze nie chcialalabym zrobic tego badania na nfz, powiedzialam ze nie mam skierowania. A ona ze dla nich to nie problem bo ich lekarz wypisze mi skierowanie ;) pieniadze zostaly w kieszeni

No to super trafiłaś. Dopytałam dzisiaj w invictcie czy by mi ich lekarz nie wystawił to powiedzieli, że na nfz już nie ma miejsc, co jedynie musiałabym przyjść na prywatną wizytę i ten wystawi. Więc pewnie wyszłoby mi na to samo

Ok, uff napisała, że wystawi :)
Dobrze, że Wy dziewczyny tak od pierwszej ciąży, od pierwszego tygodnia byłyście już we wszystkim obeznane, oczytane, gratuluje :))))

O matko. Dostałaś pod nos, skorzystałaś i jeszcze źle. 😅

Jeśli nie chcesz płacić, bo chcesz "oszczędzać" to szukasz informacji co może być refundowane i kiedy, tym bardziej jeśli nie ufasz lekarzom jak sama mówisz...

Jeśli Cię stać... olewasz temat, wyciągasz portfel, płacisz. Proste. 🤷🏻‍♀️

Nikt nie mówi, że źle. Po to założyłam temat, żeby się dowiedzieć jak mogę ominąć temat, porady dostałam, skorzystałam i dziękuję.
Chodzi mi tylko, że chyba każda mówi na podstawie swojego bagażu doświadczeń i obwinianie mnie, że nie ogarnęłam tematu, bo brak mi wiedzy chyba jest trochę słabe, dlatego napisałam, że fajnie, że Wy od pierwszego dnia ciąży byłyście alfami i omegami :)

reklama
no to skąd miałam o tym wiedzieć, jeżeli to, że lekarz prywatny może wypisać skierowanie zmieniło się 3 miesiące temu? A i tak nigdzie nie ma takie informacji, że może. Byłam przekonana, że tylko ten na fundusz może
Nie zmieniło się trzy miesiące temu, pierwsze refundowane prenatalne robiłam ponad 5 miesięcy temu - skierowanie wystawiał lekarz prywatnie.

Do góry