reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

prenatalne na nfz

reklama
teraz odpisałam, że w invictcie dotałam info że każdy lekarz nawet prywatny może wystawić na badania prenatalne i że zgodnie z ustaleniami zrobię usg u niej ale na samym pappa bym mogła zaoszczedzić, zobaczymy

no to skąd miałam o tym wiedzieć, jeżeli to, że lekarz prywatny może wypisać skierowanie zmieniło się 3 miesiące temu? A i tak nigdzie nie ma takie informacji, że może. Byłam przekonana, że tylko ten na fundusz może

no to skąd miałam o tym wiedzieć, jeżeli to, że lekarz prywatny może wypisać skierowanie zmieniło się 3 miesiące temu? A i tak nigdzie nie ma takie informacji, że może. Byłam przekonana, że tylko ten na fundusz może

Prosz, poczytaj i ciśnij lekarke o skierowanie na pełne badania prenatalne. Test pappa jest częścią tych badań.

Dopytac, doczytac, śledzić w internecie, rozmawiać na forach 🤷‍♀️

Zacznij teraz to potem będziesz miec skilla w szukaniu bezplatnych programow szczepień :D

Ok, uff napisała, że wystawi :)
Dobrze, że Wy dziewczyny tak od pierwszej ciąży, od pierwszego tygodnia byłyście już we wszystkim obeznane, oczytane, gratuluje :))))

reklama
Ok, uff napisała, że wystawi :)
Dobrze, że Wy dziewczyny tak od pierwszej ciąży, od pierwszego tygodnia byłyście już we wszystkim obeznane, oczytane, gratuluje :))))
Ale ja nie mówię, że to źle, że nie jesteś obeznana 🤷‍♀️ mowię tylko o tym, ze to w Twoim obowiązku jest poszukać i poczytać, a nie lekarza.

Takich programow z darmowymi prenatalnymi już trochę było, one zależały od miejsca zamieszkania choćby i lekarz nie ma obowiązku o tym wszystkim pamiętać i wiedziec.
Po to są grupy mamowe, żeby się takimi informacjami dzielić. I wtedy Ty idziesz do lekarza i prosisz o konkret.

Jeszcze wiele rzeczy będziesz musiala sobie tak szukać sama.

Do góry