reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

prenatalne na nfz

reklama
dostałam do lekarki odpowiedź, że skierowanie na test pappa mogę otrzymać od lekarza pracującego w ramach NFZ..
skierowanie lekarz wystawia na badania prenatalne nie test papa i skierowanie na badania na NFZ może wystawić również lekarz z prywatnej wizyty nie musi być to ginekolog przyjmujący na NFZ.

ale ja właśnie piszę do lekarza, który prowadzimy mi ciążę. Byłam na dwóch wizytach a 22 mam mieć trzecią już na badania prenatalne

odpisała to co napisałam wyżej, ze tylko nfz
w ustawie nie ma informacji o tym że ma wystawić skierowanie lekarz na NFZ. Skierowanie na badania prenatalne ma być od ginekologa.
Czy poprosiłaś lekarza o skierowanie na test papa czy badania prenatalne ? Bo napisałaś że na papę może wystawić lekarz na NFZ.

reklama
napisałam że chciałabym zaoszczedzić na teście. Być może dlatego się nie zrozumialyśmy bo na sam test nie może dać....

Do góry