Hej mamuśki. Mam pytanie jak długo prałyście/pierzecie ubrania pociech w osobnych środkach dla dzieci? Macie jakieś opinie, doświadczenia, znacie zalecenia?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki za odpowiedź! Moja zaraz rok będzie mieć a nadal piorę wszystko osobno hmmJa pralam tylko 3 miesiące w osobnych proszkach. Potem normalnie . Tylko zawsze podwójne plukanie na córeczki ciuszki. Obserwowalam nic się nie działo. Dzis ma 7 miesięcy
Uczulenia nie ma bo czasem coś prałam, ale obawiam się, żeby stałe pranie ją nie podrażniałoJa piorę razem z moimi w płynach dla dzieci a moja ma 6 miesięcy. Czasami się zdarzy, że wypiorę w zwykłym i nic sie nie dzieje. Musisz sprawdzić i wyprać ciuszki Zosi w zwykłym płynie i obserwować czy nie ma jakiegoś uczulenia.