reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Praca w ciąży?

I już wiem, że jak nic się nie wydarzy (tfu, tfu odpukać) to do kwietnia będę chodziła do pracy na 1/2 etatu - więc optymalnie, bo nie za dużo w domu i nie za dużo w pracy :D Maj za to zostawiam już sobie na przygotowywanie się do porodu ;)
@DareToBe u mnie plan podobny - w kwietniu zmniejszam ilość godzin + głównie praca zdalna, a od maja już w domu. mam wrażenie, że jako jedne z nielicznych będziemy tak długo pracować ;)

reklama
Dzięki (już nie z pracy ;))!

A własnie teraz, leżąc w łóżku, wpadłam na genialny plan: w maju wezmę 2 tygodnie urlopu (mam jeszcze do wykorzystania 13 dni z zeszłego roku), zgarnę za to wczasy pod gruszą i dodatkowe 67zł miesięcznie na macierzyńskim :D

A własnie teraz, leżąc w łóżku, wpadłam na genialny plan: w maju wezmę 2 tygodnie urlopu (mam jeszcze do wykorzystania 13 dni z zeszłego roku), zgarnę za to wczasy pod gruszą i dodatkowe 67zł miesięcznie na macierzyńskim :D
To ja trzymam stary urlop (mam jeszcze 22dni[emoji16]) wiec jak skonczy mi sie roczny macierzyński to bede miała ponad 90dni urlopu do wybrania :) to jeszcze kilka mscy z małym zostanę :)
A wakacji pod gruszą z socjala nie dostajemy więc o to sie nie martwię.
A macierzyński w sumie lepiej liczyli jak pracowałam ponad caly etat + duzo nadgodzin, teraz na l4 mam wiecej niz gdybym do pracy chodziła a dodatki mi pozabierali...:p

9ewnqqmznpxcwjj5.png

A nie macie tak, że żeby dostać "wczasy pod gruszą" musi być najpierw wybrany zaległy urlop wypoczynkowy i dopiero za wzięcie ciągiem dwóch tygodni z nowego urlopu dostaje się kasę? U nas tak jest, ale może to nie jest jakiś wymóg tylko widzimisię pracodawcy ;)

A nie macie tak, że żeby dostać "wczasy pod gruszą" musi być najpierw wybrany zaległy urlop wypoczynkowy i dopiero za wzięcie ciągiem dwóch tygodni z nowego urlopu dostaje się kasę? U nas tak jest, ale może to nie jest jakiś wymóg tylko widzimisię pracodawcy ;)
W mojej firmie nie ma tak. Pracownicy składają wniosek do końca czerwca i wypłacane są środki do 10tego sierpnia. Nie ma to nic wspólnego z wybraniem urlopu. Pewnie zależy od wewnętrznych procedur, zapisów.

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, u nas nie ważne z jakich dni korzystasz (w związku z totalnymi brakami personelu = mniejsza szansa na dostanie tyle urlopu ile by się chciało, praktycznie nie ma u nas osób z wykorzystanym urlopem ;)) trzeba tylko napisać wniosek o wypłatę wczasów pod gruszą po dowolnym urlopie dającym minimum 14 dni wolnego :D I tak tylko 1 raz w roku ;)

reklama
Jak tylko można, to jestem za tym, żeby pracować :) w pierwszej ciąży termin miałam na 9.05 i pracowałam do 30.04 :)
Teraz na razie przed to, że łożysko się odkleja jestem uziemiona w łóżku, ale jak wszystko wróci do normy, to wracam do pracy.

Ja usłyszałam cudne słowa, które wyleczyły mnie z wielu rzeczy...nikt w pracy po kilku latach nie powie do Ciebie mamo kocham Cię. Tego się trzymam :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
ok, ale to chyba jak się ma już dziecko na zewnątrz, a nie w brzuchu ;) temu w brzuchu wszystko jedno czy siedzisz w pracy, czy w domu :D

Do góry