reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poznajmy sie!

Hej adzieńka;
Witaj w szeregach. Gratuluję serdecznie bliźniaków :-D my też musieliśmy poczekać na naszą kruszynkę troszeczkę no i Zaskoczyła nas w momencie najmniej spodziewanym :-D kochana Dzidzia :-)
Ja miałam teraz w czwartek w 12 tygodniu robione usg genetyczne, gdzie lekarz sprawdzał NT czyli przezierność karkową - aby wykluczyć 3 najcięższe choroby (norma jest do 2.5mm) poza tym sprawdzał kość nosową - jeżeli jest widoczna, to jest oki. Co więcej, sprawdzał również układ krwionośny, aby wykluczyć wadę serca. Na koniec pobrali mi jszcze krew aby upewnić się, że wszystko jest oki. Badanko robione miałam na 4D - tak więc mogłam dokładnie zobaczyć swojego Dzidzia :-D Z tego co czytałam, wielu lekarzy robi pomiar NT - mój gin jednak polecił mi zrobienie tego badanka w poradni gnetycznej - przyszpitalnej. Mam pewność, że badanie zrobiła mi specjalnie wykwalifikowana do tego osoba na super sprzęcie. Za badanko płaciłam 280 zł ponieważ badania penatalne są platne - kobiety po 35 roku życia mają za darmo. Ostateczny wynik dostanę w piątek ( to z wynikiem krwi) z usg wyszło oki i mam nadzieję, że tak zostanie.
U Ciebie też wszystko będzie dobrze, na pewno :-D pozdrowionka

reklama
Dzięki bardzo :)W czwartek idę na badanie, trochę się boję. Mam akurat 35 lat i tam moja ciąża jest ciężko wyproszona. Z jakiego miasta jesteś? Muszę się dowiedzieć czy w Poznaniu też te badania są dla takich jak ja bezpłatne w poradni genetycznej.
Hihi, wczoraj byłam na zakupach po jakieś ciuchy i sprzedawczyni się zdziwiła, ze to dopiero 3 miesiac.A ja już nie mieszczę się w żadne moje spodnie :)
Pozdrówki

adzieńka;
ja jestem ze Szczecina tak więc troszeczkę nie po drodze :-(
ale Dowiedz się o tych badaniach jak najszybciej ponieważ najlepiej je zrobić w 12 tygodniu. Być może przy którymś ze szpitali jest taki instytut genetyki. Myślę, że w takim mieście powinno tak być :-) najlepiej Zapytaj swojego gina

Witam już Mamusie i przyszłe Mamusie!!!
Nazywam się Marta, mam lat 22 i właśnie razem z mężulkiem czekamy narodzin pierwszego potomka. Poza tym to pracuję (obecnie na zwolnieniu) oraz studiuję (w przyszłym roku mam zamiar skończyć studia, jeśli dzidziuś pozwoli, bo wszystkie terminy, łącznie z porodem mam na czerwiec :-D)

Witam, trosze pozno sie zapisuje :) Mam na imię Daria, mam 22 lat, mieszkam w Krakowie w lutym biorę ślub z najwspanialszym facetem na swiecie!!! :) Pracuję, ale teraz jestem na zwolnieniu :) Serdecznie pozdrawiam wszystkie Mamy!!! termin mam na 15 czerwca :)

Witam wszystkie mamusie oraz tatusiów z tego co widziałam/czytałam :-)
Mam na imię Iza, jestem 20 letnią - przyszłą mamą. Mieszkam i pracuję w Czerwieńsku (okolice Zielonej Góry-woj.lubuskie), obecnie jestem na zwolnieniu, ze względów na pracę jaką wykonuję (czyli mam więcej czasu na przyjemności niż miałam kiedykolwiek :-)).
Od 4 lat jestem z moim narzeczonym a od ponad roku mieszkamy razem :-D narazie oboje cieszymy się z naszej małej fasolki i czekamy aż będzie z nami ! Na początek tyle wystarczy,

pozdrawiam!!

witam serdecznie wszystkie czerwcowe przyszle mamusie:-)

Mam na imie Beata lat 28, mamusia prawie 3-letniego buntownika Karola.Mieszkam sobie skromnie w Elblągu.Mężatka od 4 lat oczywiscie pracujaca i wiecznie studiujaca:cool2:

pozdrawiam

reklama
Do góry