reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poznajmy się ;) czyli pogaduszki majowych mamuś

KA_tka

Fanka BB :)
Miasto
Nibylandia :**
A no to ja zacznę skoro chętnych brak na utworzenie wątku :)

Jestem Agnieszka - jednak wszyscy wołają na mnie Kasia - tak mam na drugie imię ;) i jakoś tak się przyjęło i tak zostało :)). Mam 23lata. Jestem mamusią listopadową 2010 :)
Mam córeczkę - Nikolę.
Obecnie w drugiej ciąży. Czekamy na dwa cudziki :)
O starankach za wiele nie napiszę bo po prostu za wiele o temacie nie wiem ;)
Jestem też w trakcie przygotowywania się do ślubu. Który czeka nas w październiku.
Z zawodu jestem analitykiem medycznym, pracuję w labo. Dokształcam się nadal w tym kierunku. Mieszkamy obecnie pod Warszawą, ale w grudniu przeprowadzamy się do Poznania. Już nie mogę się doczekać ;)

Nie wiem co jeszcze mogłabym o sobie napisać... Hmm...
Lubię czytać książki, słuchać muzyki, obejrzeć tv. Jakiś specjalnych pasji nie mam choć kiedyś grałam w tenisa i dużo frajdy mi to sprawiało :)

No to tyle o mnie ;)
Pozdrawiam serdecznie! Kaśka :*

Ostatnia edycja:
reklama
Teraz kolej na mnie :)

Mam na imię Joanna, mam 30 lat, w przyszłym tygodniu będzie już 31.

Mam córeczkę Magdalenę urodzoną w lipcu 2009, chociaż termin przypadał na sierpień.
"Prace" nad obecnym dzidziusiem trwały trzy cykle. W grudniu ubiegłego roku przydarzyła nam się "wpadka", która niestety nie zakończyła się szczęśliwie.

Pracuję w branży windykacyjnej, chociaż z zawodu jestem pegdagogiem ;)

W zeszlym roku z mężem kupiliśmy dom i od tego czasu cały czas żyjemy w remoncie. Teraz będzie motywacją aby ukończyć wszystko jak najszybciej.

Kocham zwierzęta, w wolnej chwili lubię poczytać książki, od niedawna także pasjonują mnie prace w ogrodzie :)

Razem z nami mieszkają dwie koszatniczki i suczka cavalierka o imieniu Suzie.

Aha jeszcze jedno, po cichu liczę że teraz urodzi nam się chłopiec :)

Ostatnia edycja:
Jestem Ewelina, mieszkam w Warszawie, mam 27lat to moja pierwsza ciaza:) pracuje w przedszkolu, po ślubie jesteśmy 3lata,starania nasze od dziecko trwały 2miesiace aż nie mogłam uwierzyć że się tak szybko udalo:))

Mam na imię Kasia , za 2 tyg moje 30 urodziny.mamy cudownego synka z sierpnia 2012 o którym mogłabym pisać poematy taki jest fajny. Sierpień jest dla mnie magicznym miesiącem gdyż w sierpniu 2011 wzięliśmy ślub. W 2012 ur się Oktus a w 2014 udało nam się z kolejnym maluszkiem baa nawet dwoma. Oboje z mężem jesteśmy głównymi księgowymi wiec tematów do rozmow mamy wiele. Obecnie od 3 lat zdaje egz na biegłego rewidenta wiec każda wolna chwile spędzam na nauce a moi chłopcy w tym czasie przemierzają świat rowerem albo biegają po lesie. Mieszkamy na dolnym Śląsku tu razem studiowalismy i postanowiliśmy osiedlic się na stałe. Niestety z dala od rodzin jesteśmy zdani tylko na siebie co często jest trudne.

Ostatnia edycja:
Ja też mam na imię Kasia :) mam 28 lat, maleństwo ma urodzić się 22 maja (w 30. urodziny męża), ale może zrobi mi niespodziankę i urodzi się 16? W moje 29 urodziny :)
Mam wspaniałego synka z grudnia 2009 roku, obecnie chodzi do zerówki. Urwis nie z tej ziemi.
Od ponad 6 lat jestem mężatką.
Pracuję w wydawnictwie. Z wykształcenia jestem dziennikarką.
Mieszkam na Podkarpaciu.

Jestem Ola :) w listopadzie skończę 31 lat. Mieszkam w Katowicach, gdzie przeniosłam się za poznanym nad morzem mężem. Mój rodzinny dom jest w małej miejscowości pomiędzy Opolem a Wrocławiem. We Wrocławiu zresztą studiowałam filologię polską i public relations. Pracuję natomiast od 8 lat w banku jako manager oddziału ;) No, teraz to już nie pracuję, bo mam l4.
Mam 3,5 letnią córeczkę Martynkę.
Moją pasją jest bieganie, którym zaraził mnie mąż, a ogromnym marzeniem- przebiegnięcie maratonu :) do tej pory mam na swoim koncie tylko półmaratony. Planowałam biec za miesiąc w Poznaniu, ale potem podjęliśmy decyzję o dziecku, a że udało się za drugim podejściem, to biegowe marzenia muszą poczekać ;)

Witam
Mam na imię Paulina i aktualnie miaszkam w Warszawie ale tylko do końca Października potem wracam do rodzinnych stron. Mam 23 lata o dzidzię staralismy się i nie staraliśmy od 4 lat i w końcu się udało.
Z narzeczonym jesteśmy razem prawie od 7 lat (za 6 dni rocznica) :-).
Z zawodu jestem kelnerką ale nie pracuję w zawodzie :-p.
Bardzo kocham zwierzęta mamy psa kundelka Andżejka, królika Deizi (jakieś dw tyg tem zdechł nam samiec :-( i została samiczka) i dwie myszoskoczki Lulu i Topcie :happy:
To chyba tyle :-)

Ja Mam na Imie Asia, mam 2 i pół letnia córkę z kwietnia :) Weronikę inaczej Ikę :) Diabła wcielonego połączonego z największym przytualsem świata. Uparciuch z niej straszny ( to ma po nas obojgu ) I głuchota dopada ją jak tylko nie ma ochoty odpowiadać lub reagować ( to ma po tacie ) wpadanie w szał wściekłości tez jej idzie szybko i sprawnie( to ma po mnie :p ). A poza tym jest największa gadułą jaką znam, z cudowną wyobraźnią, minkami nie z tej ziemi i umiejętnością rozbrojenia każdego krto z nia przebywa :)
Studiowałam biologię z elemantami genetyki i chemii ale teraz nie mam nic wspólnego z zawodem poza pozostałą we mnie pasją :)
Teraz jestem kierownikiem Hostelu w Krakowie. Na urlop wybieram się tym razem w miare szybko tylko kogoś przyszkole na zastępstwo.
Poza mezem nie mam żadnych zwierzat w domu.
No i mieszkam w Krakowie.

Jeszcze chciałam dopisać że moja druga ciaza to całkowita wpadka. :) Planowalismy drugie dziecko ale za równy rok :) Ale guma nam pękała i ja stwierdziłam że będzie co ma być ... No i jest :)
Zreszta na pierwsze dziecko też nie polowaliśmy tylko po prostu mniej się pilnowaliśmy z zabezpieczaniem :p

Ostatnia edycja:
Pora na mnie :-p

Mam na imie Monika, co nie jest tajemnica ;-)
27 wiosen.
To moja pierwsza ciaza, udalo sie za pierwszym razem, az nie moglam uwierzyc i z czego jestem bardzo szczesliwa :-)

Pochodze z Gornego Slaska lecz mieszkam juz od jakis dobrych 10-ciu lat w Niemczech.
Z zawodu jestem opiekunka osob starszych.
W domu rowniez jak u Asiaf z zwierzat tylko chlopa mam :-D

reklama
Miło was poznać dziewczyny, nazywam sie Ania, mieszkam w UK dokladniej w Szkocji, zimnej i deszczowej ;-) ale pięknej! Mam 26 lat, moj chłopak ma 28, straralismy sie o dziedziusia ponad dwa lata, już byłam zrezygnowana... Ale udało się, 11.09 zrobiłam test wieczorem od razu pojawily sie 2 kreski, drugiego dnia powtorzyłam, a nastepnego zrobilam test pokazujacy w ktorym tygodniu jestem, i wczoraj go powtorzylam ;-) w ogole ciagle jestem w szoku, tyle czekałam na ten moment, ze dalej do mnie nie dochodzi to ze sie udało!
Mój dzidziuś został poczęty w Egipcie ;-) chyba to prawda ze czasem trzeba zmienić klimat i ze urlopy sprzyjają ;)
w czwartek pierwsza wizyta u lekarza, bardzo sie stresuję i mocno trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Objawy mam takie, bolące piersi, mocno bolące, i pobolewania brzucha, senność i non stop mi się odbija... Mam nadzieje ze ten bolący brzuch to norma...

Do góry