reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pożegnanie ze smoczkiem

Emilka smoczek pożegnała jak jeszcze była małym dzidziusiem,ale jeśli chodzi o pożegnanie ze smoczkiem czy z butlą to fajny pomysł widziałam we wczorajszym odcinku superniani, która najpierw maluchom opowiadała bajkę o smoku co zjada smoczki, a potem maluchy same żegnały swoje skarby i wrzucały do "specjalnych" worków. Wieczorem mama powiesiła worki ze smoczkami na balkonie, a w nocy przyszedł smok , który zamienił je na małe prezenciki. Dzieci były zachwycone.

Emilka oglądała ze mną ten program i tak się przejęła tym smokiem , ze przyniosła swoją butelkę z Kubusiem i powiedziała, żebym wsadziła ją do worka to smok jej prezent w nocy przyniesie :D

reklama
Ja też widziałam ten odcinek superniani i mysle że to dobry patent na pożeganie. Warto dodac ze jednym z pereznetów było zdjecie butelki ze smoczkiem oprawione w ramkę :tak: U nas Michas dalej do zasypiania cmoka smoka, na razie nie widzę w tym jakiegos wielkiego problemu. Ale na wiosnę bierzemy się za naukę siusiania na nocnik no i z tym smokiem od smoczków trezba będzie pogadać;-):tak::-)

my już patentu superniani próbowaliśmy,u nas nie działa:no:
chyba dam sobie spokój
a ja no wiosnę, koniec marca chcę zacząć naukę spania w nocy bez pieluchy bo podczas drzemi w dzień już daaawno nie używany:tak:

Moja nadal woła,ale nieostaje.:-)Czasami mam ochote dac jej ucięty,ale skoro wytrzymuje bez to po co.

koniec marca chcę zacząć naukę spania w nocy bez pieluchy bo podczas drzemi w dzień już daaawno nie używany:tak:

Ja też przymierzam się do całkowitego pożegnania pieluszki, zwłaszcza, że już od jakiś dwóch tygodni Ola codziennie koło 3-4 w nocy budzi się na siusiu i rano pieluszkę ma suchą. Poza tym zakładamy już tylko na spacer, bo na razie za zimno na wystawianie pupci.

Powodzenia w walce ze smoczkami. Te wszystkie patenty superniani w telewizji wydają się takie proste i łatwe do zrealizowania a w praktyce często poraża. Regularnie są oglądamy, bo jednak teoretyczne podstawy mogą się przydać

Moja mała dama skończy w maju 2 latka i myślę ze juz czas na pożegnanie "didka"........dostaje smoczka tylko do popołudniowej drzemki i na noc......w dzien nie daje.......no ale zauważyłam ze zaczęła się go domagac i w dzien.........np. gdy zaczyna płakac......taki uspokajacz ma niby być.......wczesniej tak nie było i myślę dlatego ze to już czas na odstawienie........tym bardziej ze mam dość jak się budzi w nocy i krzyczy"mama daj dida":-(
macie jakies pomysły? u mnie nowy tez rezultatu ie zdał.....nawet próbowałam sola i pieprzem ale cwaniara szybko się zorientowała ze mozna go ładnie o sukienusie wytrzeć i juz jest dobry:baffled:

Nasz smoczek rybka zjadła(poczytasz o tym na wcześniejszych postach).U mojej siostry myszy smoczek zjadły.Dobrze jest podczas nauki unikać dzieci ze smoczkami.Moja dziś obejrzała bajke o księżniczce i woła nionia.A ja na to -a co to jest?:-p:-DZawołała ze dwa razy i koniec.Ale to było raczej tylko takie widzimisie niż prawdziwa chęć.

Paula te sposoby z wróżkami, rybkami itd są naprawdę super, u nas podziałało. Moim zdaniem przede wszystkim nie można się poddać i ulec prośbom, histeriom itp, trzeba przetrzymać, przeczekać, dzieci są cwane i jak widzą, że nic nie wskurają to dają sobie spokój, a jak zobaczą, że raz im się uległo to już nie popuszczą. Powodzenia

Moje bąble dały smoczki wróżce, która zaczarowała je i zmieniły się w prezenty. Nie płakały za smoczkiem ani razu, tylko jak im się przypomni o smoczku to muszę im powiedzieć, że przecież dały wróżce a ona je zaczarowała i jest spokój.

reklama
po wielu próbach i prośbach oświadczam że
w dniu 06.06 o godz.8 rano Przemko wysłał swój smoczek panu który w zamian miał przywieść łóżko ze zjeżdżalnią (ale zawalił:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:) i dziś na 100 % do 16 dowiezie
i tym sposobem nie uzywamy smoka:-D:-D:-D

Do góry