reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

reklama
agacina- wlasnie ogladam. Kazda z nas powie moze co innego . Mi sie wydaje ze troszke dziwnie sa te polozne mile ( a to dlatego ze nie spodkalam milej podczas mego porodu) i to ze przychodza cie wesprzec na duchu jak cie boli- to tez dla mnie jakies odlegle. Polozna ktora sie mna opiekowala pojawila sie tylko raz przed koncem shiftu wiec nie maialam kontaktu z nia albo inna.
Bylam jak ta dziewczyna co miala wywolywany porod ja prosilam o gaz and air i powiedziano mi ze jak wywoluja porod to nie mozna i nic nie dostalam. Potem na 3 ci dzien inna midwife przyszla i zdziwial zie ze w tych bolach nic mi nie dali. . poprostu jakos nie realnie mile - ale jak mowie to opinia mojej strony bo innej nie znam.
Ale ogolnie mowiac dosc obszerny ten film w informacje :) i ogolnie moze podobnie wygladac.

Ostatnia edycja:
ja tego programu nie ogladam, z wiadomych wzgledow ;)

Ja mialam boska polozna z kolei, mialam w sumie 2, z czego jedna mnie trzymala za reke i glaskala. Na poczatku ciazy jak trafilam do szpitala teraz, to nawet podczas badania podobnie bylo (jakbym w ogole tego chciala hehe)...

Uff, udalo mi sie obejzec do konca. M. moze dalej mecz ogladac hi ;)
Dove, moje kolezanki, ktore rodzily tutaj mowily mi, ze polozne byly bardzo mile i wspieraly je. Jutro jeszcze wypytam kolezanke, ktora polecila mi ten program :)
Ale sie poryczalam. Mowie do M. ze on tez pewnie bedzie tak ryczal jak ci tatusiowie, a on: jak nie zemdleje ;) hi

no agacina ja niestety nie trafilam na takie. moje kozezanki np nie narzekaly ale mnie olewano i troche nie wiem czy dla tego mi sie nie zastopowala akcja porodowa. Zel trzeba podawac w danych odstepach by wywolac skurcze a nie jak im sie chce i z 5 godzinnym opoznieniem. A prowadzaca widzialam raz i to mnie jeszcze poinformowala e musze czekac nie ma czasu ma obchod i da pozniej zel. Po 4-5 godzinach dopiero przyszla jak ja wezwalam ale tez nie byla zadowolona.
Jak dopisallam wczesniej. Chcialam gaz and air a powiedziano mi nie i ze nie moge gdzie na 3 ci dzien inna polozna sie zdziwila dlaczego nie mam nic przy takich bolach.

Ale mysle ze na taki shift trafilam i jak co to mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej a jak nie to nie bedzie mi zal zei bede dzwonic co chwilke.

'gdzie na 3 dzien'...brrrrrrrr.....

Wiesz co, ja w ogole z tego co obserwuje, to w Anglii, jest calkiem inna opieka niz w Irlandii i Szkocji. A niby to samo...

harsh - no pierwszy zel dostalam w poniedzialek o 8 wieczorem. We wtorek rano o 8 pojechalam do szpitala mialam dostac nastepny zel ale tylko wymasowali. I tak na zmiane masowali albo dali zel. Przebili wody i trzymali tak 18 godzin zanim wyciagneli malego. Mialam dwie kroplowki. W czwartek o 11 rano ( dopiero zdecydowali sie na cesarke) wiec probowali od 3 dni i kicha. 3 dni porodu w szpitalu zanim dostalam malego.

Chyba co szpital to inne obyczaje... Mam nadzieje, ze ja przezyje porod jak moje znajome.
Za tydzien w tym programie porod w wannie. niezle ta laska wygladala co sie na niego zdecydowala. Szla w bikini jak na plaze ;)

Od kilku dni caly czas mysle o moim porodzie... boje sie strasznie, ale prowadze 'wywiady' i troche sie uspokajam. im wiecej wiem tym lepiej.

Ja zawesze ogladalam program na Health channel i tam byly porody i czego sie spodziewac- bardzo fajny . Wiadomo nigdy sie nie przewidzi wszystkiego ale jak sie ma jakies pojecie to uspokaja.

Ostatnia edycja:
reklama
Hmmm, ciekawe czy ja mam ten kanal....

Najbardziej sie boje kleszczy/proznociagu...
Ciekawe jak wyglada ten porod w wodzie. ale nie, raczej sie nie zdecyduje. Albo w pozycji kucznej(kucanej?)?
Jeszcze 7 tygodni... albo i mniej, tudziez wiecej...

Do góry