reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

Vezyrek sie bal, ze przegapi :-)

ja Was podziwiam, ze macie sily ogladac. ja sobie 2 programy obejrzalam, jakos na poczatku ciazy...i myslalam, ze wykituje. niby wiem, co mnie czeka itd..no ale to zawsze ten glupi strach.

W ciąży z Filipem oglądałam- po porodzie nie mogłam, bo płakać mi się chciało, a teraz znów oglądam, bo mój A. ogląda :p

reklama
ja tez nie oglądam:no: bo nie lubie:-p

wpadam zawiadomisc ze dzis dostała list z odpowiedzią iz przyznali mi SSMG:-D:-D ale sie ciesze mam juz na wyprawke dla młodego do pokoju

ja tez nie oglądam:no: bo nie lubie:-p

wpadam zawiadomisc ze dzis dostała list z odpowiedzią iz przyznali mi SSMG:-D:-D ale sie ciesze mam juz na wyprawke dla młodego do pokoju

Super!

Ja sie tylko pochwale,ze ogladalam 16&pregnant i byl tam porod...i sie poplakalam...bosko. Przed pierwszym sie tak nie balam...

Ja musze poczekać aż Filip skończy roczek, bo na chwilę obecną nam się nie należy, a jak Filip będzie miał roczek, to już tak, bo inna kwota child taxu przypada na roczniaka a inna na dziecko poniżej ;-) jak nam zmienią CHT, to i SSMG się będzie należał ;-)

Kurna, to juz za miesiac! Szybko zlecialo, co?

Ona, ja sobie jeszcze przemyslalam Wasza sytuacje i ja bym Cie jednak namawiala, zeby wyjechac przed porodem. Niby to sie wydaje bez sensu, ale zobacz...
Pierwsza sprawa, ze bedziesz miala fajniejszy porod :p
Druga sprawa, kiedy dziecko urodzi sie tutaj, niby nie masz dodatkowych praw itp, ale przynajmniej bedziecie mieli mniej paierkologi do zalatwiania.
Trzecia sprawa: szczepienia.
W PL i UK inaczej przedstawi sie sprawa szczepien i ja bym Ciebie namawiala, zeby tu byc..poniewaz w PL musisz placic za te same szczepionki, ktore masz tu za darmo. Dla przykladu Hib- pneumo i meningokoki...

What's the recommended schedule?

Recommended number of doses
Three or four doses.

Recommended ages
  • At 2 months
  • At 4 months
  • At 6 months (not needed if the PedvaxHIB or ComVax brand of vaccine was given at 2 and 4 months)
  • Between 12 and 15 months
It's especially important for kids to get this vaccine on schedule, because the diseases it protects against tend to strike children between the ages of 2 months and 2 years.

I w ogole powiem Ci, ze tak mi sie wydaje, ze bedzie Wam sie latwiej przystosowac, bo ciezko jest wyjechac z dzieckiem, kiedy sa jeszcze dziadkowie emocjonalnie przywiazani np...

Harsha bardzo dziękuje za pamięć Mojej sytuacji... kochana jesteś :*** ale własnie tak jak pisałam nie mam teraz jak jechać , bo mieszkanie zawalone od sierpnia zwalnia się u brata miejsce... a po 2gie brat przyjeżdza w kwietniu na wesele, nie mogłoby mnie nie być :( nio i jeszcze napaleni dziadkowie czekający na dzidziusia... musze ich oswajać z sytuacją wyjazdu... już wiedza ze chcemy w sierpniu wyjechać, inaczej na prawde sie nie da przed porodem :(((( ale masz racje z tym co piszesz :***

Harsha bardzo dziękuje za pamięć Mojej sytuacji... kochana jesteś :*** ale własnie tak jak pisałam nie mam teraz jak jechać , bo mieszkanie zawalone od sierpnia zwalnia się u brata miejsce... a po 2gie brat przyjeżdza w kwietniu na wesele, nie mogłoby mnie nie być :( nio i jeszcze napaleni dziadkowie czekający na dzidziusia... musze ich oswajać z sytuacją wyjazdu... już wiedza ze chcemy w sierpniu wyjechać, inaczej na prawde sie nie da przed porodem :(((( ale masz racje z tym co piszesz :***

To jak chcesz, to Ci sie dowiem jakich szczepionek teraz uzywaja i bedziesz mogla dac dziecku pierwsza dawke, a pozniej miec za darmo reszte..Bo to jest wazne, zeby byly takie same. Chociaz nie wiem, czy to jest tak, ze maja contract na county, kraj czy jedynie na przychodnie...
I jakby co, to wlasnie widzialam, o tym sierpniu,ale i tak pomyslalam, ze warto napisac:)

Dziewczyny, czego uzywacie dzwoniac do Polski? Ja uzywalam kiedys programu, voip, ale musze znow doladowac i nie wiem czy np skype nie jest tanszy???

reklama
Ja mam stacjonarny w o2 i darmowe na stacjonarki.
kiedys doladowalam raz skypa, jakosc nawet nawet byla, ale nie lubilam z tego korzystac, korzystalam przez mikrofon/sluchawki. Wole jednak telefon :)

Do góry