reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

Ciekawe tylko czy te dzieci ,które juz dostały te 250Ł dostana jeszcze jakies pieniazki gdy beda miec te 7 lat? Czy jest to juz całkowicie zlikwidowane dla wszystkich...:sorry::sorry:

My nie głosowalismy, ale trąbią w mediach niby ze 70% spoleczenstwa jest zadowolona ze zmian...tylko jakos mi sie wierzyc nie chce:baffled:

Niestety to też już zlikwidowane i następnego czeku nie będzie :no:

Macie racje z tymi benefitami, ludzie tutaj wolą w domu siedzieć i nie pracować, bo więcej dostają zasiłków:szok: to jest chore, oni po prostu nie doceniają tego co mają, ciekawe jakby żyli w Polsce i nawet by im zasiłek dla bezrobotnych nie przysługiwał, to by dopiero zrozumieli o ile życie w uk jest łatwiejsze. Ja słyszałam nawet, że tutaj nastolatki specjalnie w ciąże zachodzą, bo im wtedy dom socjalny przysługuje, no bo samotna matka nastolatka:szok:

reklama
Ja akurat nie znam nikogo na benefitach ale wiem ze takowe osoby istnieja. Masala-no ja tez nie mam pojecia jak niektozy wyciagaja taka, az taka kase ? z czego? jak ? w glowie sie nie miesci. No i tacy to tez przewaznie pewnie i narzekaja jak im jest zle i nie maja kasy. Ale teraz takim czy to nedom szkockim czy nie ktorym polakom obetna czesc benefitow t dopiero sie zastanowia- i pewnie do pracy pojda...

nie wiem moze cos tam mi sie obilo o uszy ale nie kojarze teraz... ja np mialam kiedys pracownika takiego pakola sory za wyrazenie:zawstydzona/y:..przyszedl do mnie do pracy.. a ja jako ze dbajaca o staff menegerka to tak sie popytac czy ma rodzine co zona robi itp a on do mnie ze ma zone i dziecko i ze zona znowu w ciazy...i ze nie pracuje a on do tej pory tylko tymczasowe prace mial na to ja do niego prosto z mostu to jak sobie radzicie jak rent placicie itp a on do mnie nie placimy a ja na to jak nie a bo to od councila mamy a ja na to a czemu zona do pracy nie pojdzie jakos ci pomoc dom utrzymac a on ze zonyma w domu siedziec i dzicka pilnowc a ja ze moze np za childminderke robic w domu a on ze zona odpoczywa od sowjego dziecka bo tez zmeczona a co dopiero inne a ja na to to co robi calymi dniami?? a on na to spi, a ja na to caly dzien?? a on no , tak ona lubi spac...i rece mi opadly i jeszcze dodoal ze tego domu nie chca bo nie ma ogrodu i dziecko nie ma sie gdzie bawic i go oddaje bo czekaja na jakis z ogrodem-a ja skonczylam lunch i pokiwalam glowa ... poszlam bo nie chcialam juz tego sluchac ...ja 1 300 £ place za council i nie narzekam ze mam flat a on na darmowa chate narzeka... dobrze ze sie zwolnil bo nie moglam na niego patrzec...

Kwestia pakoli to odrebny temat... o nich tez dlugo by gadac, nie generalizujac oczywiscie:p Ale szczezre mowiac jak ich widze to mi sie noz w kieszeni otwiera... Kiedys nic do nich nie mialam, poki nie musialam z nimi pracowac i zapieprzac za nich, bo oni np musieli isc sie modlic w najwieksze busy.... szkoda gadac;/

buziaczek - z nimi jest jeszcze taka sprawa ze ( po cichu wiemy ze niektórzy) oficjalnie maja jedna zone - to wie rzad brytyjski ale w swojej religi maja dwie. Wiec na jedna ma dom od państwa za to ze niby jest samotna matka z 4 dziecmi. Jak mieszkalam w angli to sasiedzi tak mieli. dwa domy obok siebie, bez płotu dzielącego, 10 dzieciakow na podworku no i dwie kobiety - a tylko jeden facet!!!!.

ej dajcie spokoj -paranoja jakas...nie warto tego tematu juz ciagnac zreszta harsz nas pogoni bo to mal byc kacik porad a nie pogaduchy:tak:sama zaczelam ale juz o tym nie gadam bo dostane w zeby a dopiero co u dentysty bylam:-)

wiec ja zmieniam temat;-)
właśnie wróciłam od położnej i wszystko z dzidzia ok,chociaż na wyniki badan krwi chwile poczekam.Udało mi się jeszcze załapać na Health in Pregnancy Grant,jutro wyślę.
Mam pytanie odnośnie Bounty,czy dostałyście jakiekolwiek vouchery od swoich położnych bądź w szpitalu?? Ja jestem zarejestrowana na stronie Bounty i tam pisze ze powinnyśmy dostać a moja położna zrobiła wielkie oczy :szok::szok::szok: jak ja zapytałam

reklama
ja tez mialam, a pozniej jest jeszcze jedna, formularz w tej ksiazeczce- Emma's Diary.

Jak ja sie wqrwilam....
Dostalam dzis decyzje odmowna SSMG, ale napisane, ze mi sie nalezy...
Wiecie czego nie mialam na aplikacji? Pieczatki GP. Mimo, ze mam taka mala pieczatke poloznej...
Zadzwonilam, zapytalam sie.. No i teraz kaza wyslac od nowa,tyle ze z pieczatka przychodni, w miejscu gdzie jest miejsce na pieczatke poloznej... Wiec znow od nowa wypelniac forme...

Ehhhhhh.

Do góry