reklama
No my sie nawet nie staramy o SSMG bo wedle naszych obliczen to sie nie kwalifikujemy. Chid tax credit na Barnima mamy 40 f a child benefit 80f. Jedyne co to dostaniemy troszke wiecej z tych dwóch jak sie maly urodzi.
O CTF - szok, nie wiedzialam tego .... no to redukcja niezla!!!
O CTF - szok, nie wiedzialam tego .... no to redukcja niezla!!!
w chwili urodzenia dostawałaś czek na £250 teraz zredukowany do £50 a potem w wieku 7 lat dodatkowy czek,nie pamiętam na jaka kwotę,zresztą to i tak już nie ma znaczenia bo zlikwidowali go całkowicie.A jak często się dostaje ten CTF?
buziaczek1
Fanka BB :)
a ze tak sie politycznie zapytam ;-)to zafowolone jestescie z tego rzadu??wogole to ktoras glosuje z was??
Ciekawe tylko czy te dzieci ,które juz dostały te 250Ł dostana jeszcze jakies pieniazki gdy beda miec te 7 lat? Czy jest to juz całkowicie zlikwidowane dla wszystkich...
My nie głosowalismy, ale trąbią w mediach niby ze 70% spoleczenstwa jest zadowolona ze zmian...tylko jakos mi sie wierzyc nie chce
My nie głosowalismy, ale trąbią w mediach niby ze 70% spoleczenstwa jest zadowolona ze zmian...tylko jakos mi sie wierzyc nie chce
My tez nie glosujemy. Trudno mi stwierdzic czy jestem zadwowolona z rzadu ale wiem, ze te reformy, ktore zmniejszaja benefity sa ok. Tzn mi sie podobaja. Wkurzalo mnie, ze mase ludzi nie pracowalo, bo za te same pieniadze mozna bylo zyc siedziac w domu... i z jakiej racji?? Mam niestety sporo takich znajomych ktorzy np pracuja na czarno i dostaja w cholere benefitow, albo nie pracuja wcale bo po co. Ja od 4 lat pracuje legalnie z mezem i nawet glupiego becikowego w tym kraju dostac nie moge bo niby za wysokie dochody;/
buziaczek1
Fanka BB :)
u mnie tez powiem szczerz ta partia wygrala w caaalyym regionie i chociaz ja nie poszlam glosowac ani radek to jestesmy tez zadowoleni z tych reform bo wlasnie sklaniaja do pracy bo znam takich np ktorzy wypowiedzieli takie zdanie:NIE PRZYJECHALEM TUTAJ DO PRACY TYLKO ZYC LEPIEJ I NIE PRACOWAC. a ja na to a ang znasz ? A ONI A PO CO MI WSZYDZEI NA JOB CENTRE SA DOSTEPNI POLSCY TLUMACZE TO PO CO MI, PRZYJECHALEM NA BENEFITY A NIE DO PRACY... az mi sie slabo zrobilo... tyzapier....sz az ci sie uszy trzesa a taki przyjdzie na gotowe i jeszce rodzine z pl sprowadzi nie majac ani chaty ani pracy...mowie szczerze moze niektore ich ciecia sa ostre ale wg.mnie potrzebne - a my damy rade jak do tej pory dalismy to czemu nie teraz...jesli tylko sie chce to sie prace zawsze znajdzie. zbyt duzo przeszlam w tym kraju zeby nie szanowac tego co mam teraz i tych warunkow zyciowych jakie mam teraz i z ktorych jestem dumna.
reklama
Dokladnie. Tez licze na to, ze te reformy zmusza tych niektorych nierobow do pracy... ja mam takich znajomych ktorzy tak kombinuja, ze wyciagaja miesiacznie kolo 2000 funtow z samych benefitow... sama nie wiem jak to robia. Co chwile zmieniaja dom na wiekszy.. maja trojke dzieci, a panstwo do kazdego domu daje im wieksze dofinansowanie bo rent tez jest wiekszy... (inna znajoma, samotna matka mieszkajaca w zagrzybialym mieszkaniu, to sie w glowie nie miesci;/) i ci znajomi kupili ostatnio kota... to wszyscy sie nabijali, ze pewnie na kota tez dostana benefity
A czytalas moze ostatnio na jakiejs angielskiej stronie, ze housing tez obcinaja bo sa giganci ktorzy rocznie nawet 50-70 tys funtow tylko z housingu wyciagaja... ja siepytam..jakim do cholery cudem??
A czytalas moze ostatnio na jakiejs angielskiej stronie, ze housing tez obcinaja bo sa giganci ktorzy rocznie nawet 50-70 tys funtow tylko z housingu wyciagaja... ja siepytam..jakim do cholery cudem??
Podziel się: