reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

moja znajoma chciala z pierwszym maluchem taki porod w basenie i juz w nim nawet siedziala ale maluszek nie chcial wyjsc -zatrzymal sie w kanale rodnym i musieli ciac i nici z planu porodu...niestety, a drugi porod juz miala na lozku bo chciala znieczulenie a w basenie z powodu zagrozenia jakimis bakteriami nie pozwalaja na epidural

reklama
buziaczek a nie wiesz czy tutaj jak bierzesz epidural to robia ci tylko zastrzyk czy zostawiaja w plecach rurke, zeby mozna zawsze bylo dawke zwiekszyc?

nie wiem wiem mikolaj sie urodzil 3 tyg temu i dzwonila do mnie w sylwka ale powiem ci ze nie mowila zeby miala jakies rurki w plecach...ale zapytam ja ja bede do niej dzwonic po niedzieli...hmmm...nie wiem...

Harash- Ja rozmyslalam taki porod ale sie ostatecznie nie zdecydowalam. Wiadomo nawet by mi nie wyszlo. Ale slyszalam jedna opinie taka ze nie czyszcza takiego basenu porzadnie i ze woda jest tammjuz jakis czas nalana i czeka - ale czy to prawda ????
Jeszcze jest to ze nie mozna miec znieczulenia chyba epiduralu.

anoli- super porod tej twojej bratowej - pozazdroscis sil i wigoru :)

Wiem, ze u nas czyszcza (lacznie z tym zaraz przed nalewaniem) i jeszcze np krowka (czyt szwagierka) miala rodzic w basenie, ale nie zdazyli napelnic ..wiec to chyba zalezy od szpitala...
Ja sie boje igiel i nie chce epiduralu w sumie...ale to sie zobaczy...
Plany sobie mozna robic ;)

masala- ja mialam epidural pod koniec i zostawili rurke tak by wrazie jak jednak zdecyduja cesarke to sie tylko zwiekszy dawke.
Hars- ja chcialam rodzic bez znieczulenia i na stojaco bo ponoc tez jest tak lepiej. Dobrze ze wiesz ze sa czyste. Zawsze mozesz rozwazyc taki sposob albo chociaz sprobowac.

Ostatnia edycja:
masala- ja mialam epidural pod koniec i zostawili rurke tak by wrazie jak jednak zdecyduja cesarke to sie tylko zwiekszy dawke.
Hars- ja chcialam rodzic bez znieczulenia i na stojaco bo ponoc tez jest tak lepiej. Dobrze ze wiesz ze sa czyste. Zawsze mozesz rozwazyc taki sposob albo chociaz sprobowac.

wiesz,chociaz w wannie posiedziec podczas skurczy...

reklama
Do góry