reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

Harsharani, no tak jakby siusiak :) dziwczynki raczej nie przypomina, chyba, ze miala bardzo duze wargi sromowe. Podziwiam, ze nie zapytaliscie ;)

Agnes, w tej aplikacji jest napisane, ze zostawiasz lub wysylasz do najblizszego job centre plus a adres znajdziesz na stronie glownej job centre :)

reklama
Harsharani no to wygląda mi na chłopca, a moze przez to ze u nas dziewczynka to poprostu nic nie widzielismy:rofl2::rofl2::eek:

Agnes jak wysyłałam forme na becikowe przy Hani to nigdzie w necie nie mogłam znaleźć adresu dopiero w job center dostałam gotową z opłaconym znaczkiem koperte z adresem:tak:. Własnie w tygodniu musze sie po nią wybrac, ale młoda sie rozchorowała wiec nie wiem kiedy tam dotre:sorry2:

no właśnie nigdzie nie mogę znaleść tego adresu :baffled: chyba będę musiała się jednak we wtorek wybrać do job centre

Harsharani ja Was podziwiam, że tak cierpliwie czekacie:tak:, fajnie mieć niespodziankę przy porodzie

Agnes - ja bezpośrednio zasnisłam aplikacje do jobcenter:tak: dałam gosciowi on ja wzioł i powiedział ze na decyzje mam czekać około 2 tygodni takze nie musisz nigdzie wysyłać wystarczy zaniesc jest szybciej....

Dove :)
No wlasnie sie nie nastawiam, a i tak nie jestem fanka rozu, jak juz to zieleni,czerwieni, pomaranczu etc, wiec jezeli cos kupuje to 'bezplciowe' :) A i dziewczynki w niebieskim lubie ;)
Ja bardzo chcialam dziewczynke, bo wiem, ze to moja ostatnia ciaza, no, ale sie zobaczy....

Anoli,
Agnes jak wysyłałam forme na becikowe przy Hani to nigdzie w necie nie mogłam znaleźć adresu dopiero w job center dostałam gotową z opłaconym znaczkiem koperte z adresem:tak:.

Dzieki za to, bo ja juz sie balam, ze wyslalam, a powinnam zaniesc do JC.

jesli chodzi o maluszki to pomimo tego ze polozna pokiwala glowa na "chyba tak" i powiedziala ze tez wyglada jej na chlopca to i tak nie ma sie pewnosci jak juz powiedzialam, nie wazne co to bedzie moze sie nawet5 min przed porodem zmienic - wazne zeby bylo zdrowe - a mama przy okazji;-)

Harasharani- no ja tez za rozowym nie przepadam. Jak bym miala miec dziewczynke to bym pewnie ubierala ja w braz, czerwien i niebieski :)
buziaczek- i taka jest najwazniejsza racja! byle dzidzia i mama byla zdrowa bo to najwazniejsze :)

A wiecie nad czym ja sie zastanawiam. Po macierzynskim myslalam by wrocic do pracy ale tylko na 12 godzin i w tym rzecz ze nie wiem co lepiej- pojsc do pracy czy zostac w domku z maluchami. Nie chodzi o to co sie bedzie oplacas najlepiej bo nie w tym sprawa. Nie bralam nigdy powaznych benefitow na Barnima mam tylko child tax credit i child benefit. Jezeli byl dostawala nawet mniej ale cos na benefitach to moze i lepiej zostac w domku.... nie wiem juz sama. Nawet nie mam pojecia o co mogla bym sie starac.

reklama
wiesz ja wczoraj sie dowiedzialam ze moja mama stara sie przejsc na przedwczesna emeryture i chce do nas przyjechac zeby nam maluszka pilnowac(ja z nia i tak nie moge przez tel gadac bo zaraz sie o cos sprzeczamy-o glupoty przewaznie -ale i tak ja kocham:)) a ja i tak chce inna prace bo stara mnie juz denerwuje...a co do opieki nad dzidziusiem to podobno cholernie droga sprawa...benefitow to ja tez nigdy nic nie bralam teraz dopiero zaczne od chb i jakos ten formularz musze zdobyc na chtc bo podobno tez mozemy dostac to czemu nie skorzystac.

Do góry