reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

sprawdź w mothercare, albo jeśli ci nie zalezy na nowym sprawdź e-ba ;-)

u nas raz ze na wolnostojący miejsca nie było, a dwa i tak pies ściągałby mi wszystko z pólki pod spodem ;-)

reklama
pinka no faktycznie tanio i tez o tykim czyms myslalam ale do bani bo u malego biale meble w pokoju...hmmm...moze w ikea poszukaj?? tam tez nie drogo maja bo bylam oststnio :tak:
pandorka a ja slyszalam ze takich na lozaczko to podobno nie wiarto kupowac bo maluszek rosnie na drozdzach i ze szybko sie na taki przewijak nie miesci... chyba nawet na bb to ktos pisal...

Wydaje mi się, że na jakim kolwiek przewijaku dziecko nie bardzo się mieści w okolicach 5-6 miesiaca, a tym bardziej nie jest już na nim bezpieczne ;-)

Dzieki, znalazlam juz wczesniej. Jednak bedzie ten na komode, bo tanszy :-)

??? ten na łóżeczko kosztuje pomiędzy 20, a 25 funtów jakoś, a ten na komodę.. to zależy jaką komodę masz, bo nie na każdą będzie pasował + pod uwagę wziąc trzeba wysokość komody, żeby było Ci wygodnie

ruda- dzieki za linka chyba sie zdecyduje na ten przewija z toysa bo w miare tani;-)

a kupujecie fotele do karmienia bo ja patrzyłam za fotelami na ebayu to szczęka mi opadłą ile kosztuja nie szukam jakiegos takiego secjalistycznego ale zeby był w miarę wygodny.......

pinka nie ma sprawy ;-)
ja juz jestem na niego praktycznie zdecydowana, szukalam wlasnie jakiegos nie drogiego bo i tak nie musze go do niczego dopasowywac,a potrzebne mi polki :)

Ja mam ten przewijak z ikei, jak kupowałam 5 lat temu to kosztował około 16f i byłam z niego zadowolona, więc nie zamierzam zmieniać, zwłaszcza, że nie zajmuje dużo miejsca
Fotela do karmienia nie kupuję, myslę, że to zbędny wydatek

A jeszcze tak propo pieluszek, jeżeli ktoś ma zamiar stosować te wielorazowe ( ja zamierzam wypróbować, ale napewno nie będę ich non stop używać ) to w UK można dostać dofinansowanie żeby je kupić, nazywa się to real nappy cashback scheme, trzeba kupić pieluszki i wypełnić formularz i dac im rachunek i zwracają jakoś tam sumę, zależy w której części uk się mieszka

Ja mam ten przewijak z ikei, jak kupowałam 5 lat temu to kosztował około 16f i byłam z niego zadowolona, więc nie zamierzam zmieniać, zwłaszcza, że nie zajmuje dużo miejsca
Fotela do karmienia nie kupuję, myslę, że to zbędny wydatek

A jeszcze tak propo pieluszek, jeżeli ktoś ma zamiar stosować te wielorazowe ( ja zamierzam wypróbować, ale napewno nie będę ich non stop używać ) to w UK można dostać dofinansowanie żeby je kupić, nazywa się to real nappy cashback scheme, trzeba kupić pieluszki i wypełnić formularz i dac im rachunek i zwracają jakoś tam sumę, zależy w której części uk się mieszka

Agnes widzialam ulotke o tym w przychodni i bylam taka zszokowana ze dalam mojemu do przeczytania bo myslałam ze cos źle zrozumiałam. Ciekawe jak to w rzeczywistosci wychodzi, czy sie opłaca i czy pralki to wytrzymują:szok::rofl2::szok::-D

Anoli podobno się to opłaca, ale nie wiem jak to wychodzi w praktyce, bo jeszcze nie próbowałam, ale zamierzam przy synku wypróbować te wielorazowe pieluszki. Z tego co czytałam w necie, to można normalnie prać razem z innymi ubraniami, więc nie ma problemu. No ale zobaczymy, a państwo dofinansowuje te pieluszki chyba ze względu na ochronę środowiska, bo podobno jednorazowa rozkłada się 500 lat a tylko w uk wyrzuca się dziennie 8 milionów pieluszek :szok:

reklama
Laski byłam dziś w Asda i oglądałam dokładnie tę torbę do wózka z serii little angels, co jest za Ł10. Miły pan nawet zdjął dla mnie zabezpieczenia, żebym mogła zajżeć do środka i oblookać. Beznadzieja. Moim skromnym zdaniem te z boots'a sa dużo fajniejsze ;-)

Do góry