reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powtórzony test z bladą kreską

Cześć dziewczyny. Potrzebuję Waszej pomocy w interpretacji testów. Pierwszy zrobiłam 2 dni temu (przed spodziewana @). Pisałam już na forum i kilka Pań gratulowało mi ciąży. Dziś rano powtórzyłam (czytałam że po 48godz b hcg wzrasta dwukrotnie) ale test wyszedł prawie taki sam. Myślałam że ta kreska będzie bardziej widoczna. Co myślicie? Jakie były Wasze kreski? Dodam że to moje początki w tym temacie. Dziękuję za Wasze odpowiedzi.

Załączniki

• IMG_20191108_064954.jpg
    IMG_20191108_064954.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 343
  • IMG_20191110_075258.jpg
    IMG_20191110_075258.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 337
reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny mama jeszcze do Was pytanie. Czy Wy robiłyście badanie hcg czy beta hcg. Pani w przychodni poradziła mi że należy wykonać hcg, więc takie zrobiłam i dziś powtórzyłam. A teraz czytam na różnych forach że jednak jest różnica między tymi dwoma badaniami, gdzie beta hcg jest bardziej dokładne. Mam nadzieje że wynik samego hcg prawie 300, potwierdza że rozwija się małe cudeńko. Jakie są Wasze doświadczenia?
Musisz zobaczyć normy ,ja zawsze robiłam beta hcg ,ale różnica jest w jednostkach
reklama
Również gratuluję :-) po jakim czasie zrobiłas hcg? I wizyta u ginekologa? :-) Z moich obliczeń to u mniemoże być 2 tydzień, czy lekarz już coś zobaczy?
tygodnie ciąży liczymy od pierwszego dnia ostatniej @, Do lekarza najlepiej iść ok 7 tygodnia wtedy powinno być już widać zarodek z akcją serduszka [emoji846]

Kuleczka, ciąża się liczy od daty ostatniej miesiączki - przy cyklach 28-dniowych i testowaniu w dniu spodziewanej @ fasolka ma już "teoretycznie" 4 tygodnie.
Tak, własnie wczoraj skorzystałam z internetowego kalendarza i mi rzeczywiście wyszło 4 tygodnie i 5 dni. W tym tygodniu pojdę na badanie krwi a w następnym do lekarza. Dziewczyny pisały ze przy 7 tyg coś już będzie widać, wiecam nadzieję że pod koniec listopada zobaczę ,,fasolkę,, :)

Bete zrobiłam tego samego dnia co drugi test ciążowy i powtórzyłam ją po 3 dniach żeby sprawdzić przyrost :) do lekarza też poszłam ok 2 tygodnia ale zobaczył sam pecherzyk ciążowy i kazał przyjść za 2 tygodnie i wtedy rzeczywiście było już widać malenstwa:)
Również gratuluję :-) po jakim czasie zrobiłas hcg? I wizyta u ginekologa? :-) Z moich obliczeń to u mniemoże być 2 tydzień, czy lekarz już coś zobaczy?

Dziewczyny mama jeszcze do Was pytanie. Czy Wy robiłyście badanie hcg czy beta hcg. Pani w przychodni poradziła mi że należy wykonać hcg, więc takie zrobiłam i dziś powtórzyłam. A teraz czytam na różnych forach że jednak jest różnica między tymi dwoma badaniami, gdzie beta hcg jest bardziej dokładne. Mam nadzieje że wynik samego hcg prawie 300, potwierdza że rozwija się małe cudeńko. Jakie są Wasze doświadczenia?

reklama
Musisz zobaczyć normy ,ja zawsze robiłam beta hcg ,ale różnica jest w jednostkach

Rozwiązanie
Do góry