reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do pracy

reklama
Oj każdej z nas by się taka ludzka szefowa przydała, ale takiej to chyba ze świecą szukać. Jak czytam czasem w gazetach o tych różnych zakładach pracy, które tak idą na rękę młodym matkom, to się zastanawiam, czy to jest na fakcie ??? , bo ja się niestety z czymś takim nie spotkałam. Raczej nas się traktuje, jak trędowate ;D. Oto Polska właśnie...

A ja mam super szefa!! :D
Bez problemu moglam w czasie ciazy zwolnic sie do lekarza, czy wziac zwolnienie na kilka m-cy. Mimo, ze powinnam pracowac na zmiany, pracuje tylko na 8 rano :) Powinnam tez od czasu do czasu przyjsc w weekend, ale nikt mi tego nie narzuca - to moja dobrowolna decyzja czy chce sobie troche dorobic. No i pracuje po 7h, bo mam przerwe na karmienie na koncu ;) I to bez zadnych zaswiadczen ze karmie :)

Priscilla - ja też brałam L4 i będę mogła wcześniej wychodzić jak wrócę, ale u nas stwarzają taką atmosferę, że masz prawie wyrzuty sumienia, że jesteś w ciąży. U mnie na początku mojego zwolnienia dziewczyny wszystko za mnie musiały robić, choć na brak własnej roboty nie narzekały, to jeszcze doszła moja, a jest tego sporo. Przecież było wiadomo, że już nie wrócę, to mogli od razu kogoś na zastępstwo zatrudnić. I taka niefajna atmosfera się wytworzyła, bo dziewczyny nic do mnie nie miały, ale mnie ich było żal...

u mnie tez jest super atmosfera ... powiedzialam odpowiednio wczesnie ze jestem w ciazy i ze planuje urlop wychowawczy ... szef przyja to bez zastrzezen :) a biorac pod uwage ze na ponad 200 osob w nasej firmie jest moze 30 dziewczyn (z czego 25 - to ksiegowosc i kadry - a tylko pozodtale 5 to programistki :) ) to dobra atmosfera ;D

reklama
Do góry