reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy

Darunia nic się martw ja z Marysą przytyłam 23 kg a w dawa tygoeni po porodzie miałam 14 kg mniej teraz mam 20 na plusie i chyba nie pójdzie mi tak łatwo - bo wiecej tłuszczu niż wody a wtedey było dużo wody

reklama
No ja chciałabym szybko schudnąc tak jak każda czerwcowa mama :tak: od ponad miesiąca pije minimum 4 litry wody :szok: może dlatego aż tyle waże?

ze mnie po porodzie tylko 7kg spadlo, ale dzisiaj sie wazylam i juz 11kg na plusie mi tylko zostalo:-) najgorsze jest to ze prawie wcale apetytu nie mam....a karmie cycem i jem na przymus... co do picia to ja teraz okolo 2-3l wody wypijam w tyn jakis sok czy cos. Caly czas podjadam czekolade czy jakies ciacha i predko nie schudne, ale w sumie to nawet mi sie nie spieszy:-) Ali to nie przeszkadza a i J sie nie czepia i za kazdym razem jak przyjezdza to mowi ze chudne w oczach:-) pocieszajace klamstewkka:-D

Snoopy nie zdążysz sie obejrzec a juz bedziesz chuda!!!:tak::-)
Mata ja to nie mogę sie ruszyc bez butelki 1,5 l z wodą- wszyscy sie ze mnie smieja z tego ze ja wiecznie czy na zakupach czy gdzies jade czy nawet w domu towarzyszy mi pełna butla wody!! Jak mieszkałam u teściów i jak schodziłam z góry na dól to tez z butelką, czy nawet jak wychodziłam na ogród to z butelką- nawet spie z butelką :baffled: uzależniłam sie na maźa- raz jak nie miałam przy sobie wody to tak mi sie ręce trzęsły ze myślałam ze wykorkuję :baffled: dlatego nie rozstaje sie z wodą ;-) ginka na szczescie powiedziała ze to dobrze ze duzo pije :tak:

Ja zgubiłam 8kg i zostało mi jeszcze 10. ale nie przejmuję się, aż tak bardzo. Brzuszek już mi ładnie spadł. Wygląda na jakiś 3 no może 4 miesiąc. Ale nie martwię się tym. Myślę że jeszcze kilka tygodni i wrócę do formy.

mój bzuch z dnia na dzień coraz to mniejszy :-)
z całą pewnością Mati dużo ze mnie wyciąga ponieważ jest bardzo żarłoczny :-)
Brodawki miałam pogryzione ze wszystkich stron - smaruję na zmianę maltanem i bepanthenem.

Napiszcie proszę, kiedy można iść po raz 1 na solarium po cesarce? Wiem, że to może nie jest najważniejsze ale nie ukrywam,że lepiej bym się po tym poczuła..

Napiszcie proszę, kiedy można iść po raz 1 na solarium po cesarce? Wiem, że to może nie jest najważniejsze ale nie ukrywam,że lepiej bym się po tym poczuła..

tez myslałam o tym, żeby po porodzie się wybrać, poprawić samopoczucie i doprowadzić sie do lepszej kondycji i fizycznej i psychicznej... i tez sie zastanawiałam jak szybko będę mogła pójść...:-)

Asiowo;
myślę,że po tym jak skończy się krwawienie - ale nie wiem jak to jest w przypadku cesarki - ten szew i w ogóle...

reklama
Przeciwwskazania do opalania w solarium

Wymienione przypadki stanowią przeciwwskazania do korzystania z solarium, jednak ich ostateczna ocena należy do lekarza specjalisty lub kosmetyczki.

* Bardzo jasna karnacja (fototyp I - celtycki).
* Uczulenie na słońce, nadwrażliwość skóry na promienie słoneczne.
* Bielactwo.
* Rozległy typowy trądzik, trądzik różowaty, opryszczka.
* Rozszerzone naczynka na twarzy lub ciele.
* Liczne znamiona barwnikowe skóry, blizny.
* Niezagojone tatuaże.
* Ciąża, karmienie piersią.
* Miesiączka.
* Gorączka, stany zapalne
* Przebyta niedawno operacja (okres rekonwalescencji)
* Choroby serca i układu krążenia, nerek, tarczycy, epilepsja i inne poważne choroby przewlekłe.
* Aktywne zabiegi kosmetyczne i medycyny estetycznej ( szczególnie z zastosowaniem retinolu, kwasów owocowych, glikolowych, środków wybielających, zabiegi oczyszczające i depilujące.
* Stosowanie kosmetyków z retinolem, kwasami hydroksylowymi(AHA, BHA), szamponu z dziegciem, perfum i dezodorantów bezpośrednio przed opalaniem.
* Stosowanie środków fotouczulających.

Ale czemu tak napisali???? Mnie sie wydaje że mozna. Tylko chyba faktycznie lepiej jak sie połóg skończy. No i sutki bym zakryła.
A co do cc to nie wiem - chyba trzeba poczekac aż się rana zagoi albo ją zasłonić po prostu.

Do góry